Mozgásérzékelős lámpák lényegében, hőre, vagy ennek megfelelő infravörösre kapcsolnak?
Figyelt kérdés
Tettem fel egy ilyen lámpát a házam bejárati ajtaja fölé. De ezt vettem észre, hogy ha este motoros ruhában, és bukósisakban kimegyek, akkor fel se kapcsol, amíg nem fordulok arccal a lámpa felé. Illetve ha szintén este jövök haza motorral, akkor már kapun kívül,a kocsibeállónál járva, is felkapcsol, miközben nem beöltözve, csak kapun belül működik. Gondolom ott is a motorom melegétől, ami ilyenkor elég meleg, hogy messzebbről is érzékelje.2023. szept. 8. 12:22
1/5 anonim válasza:
Többféle elven működők vannak, igen, könnyen lehet, hogy a tiéd hőérzékelős. Ha ultrahangos vagy lézeres lenne akkor nem érdekelné, hogy motoros cuccban mész ki.
2/5 Szervizmérnök úr válasza:
PIR-szenzornál ez természetes.
Olyan is van, amikor hidegről bemegyünk a lakásba, hideg az arcunk, ruházat, és a benti mozgásérzékelő semmibe vesz minket.
Nem kapcsol be a világítás. Szerencsére nem túl gyakori probléma.
3/5 anonim válasza:
sztem a tied meg arcfelismerős lesz, ha csak akkor érzékel, ha felé fordulsz...
4/5 anonim válasza:
#4: Ha teljes motoros cuccban bukóban megy ki ami még nem vette át a testmelegét akkor a hőkamera nem érzékeli a változást. Ha felé fordul akkor az arca melegét érzékeli a lámpa és kapcsol.
5/5 Szervizmérnök úr válasza:
Az ismertetőjelek alapján PIR.
"Radarosnak" mondják, ami másképp működik, érzékenyebb a mozgásokra hideg tárgyak esetében is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!