Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért különböznek ennyire az...

Miért különböznek ennyire az operácios rendszer árak?

Figyelt kérdés
Míg egy márkaboltban akár ugyanaz az oprendszer 50 ezer, rákeresel és van 10 ezerért is? Akkora szakértelem kell a telepítéshez vagy mi a különbség?

2023. szept. 8. 09:51
 1/10 anonim válasza:
26%
Én mindig ingyen letöltöm, ingyen felrakom magamnak.
2023. szept. 8. 09:52
 2/10 anonim ***** válasza:
54%

Nem biztos, csak feltételezem (és azt is, hogy az olcsó is teljesen törvényes).

Utóbbinál a pénzedért kapsz egy letöltési linket és a licenckulcsot. Egyik sem fizikai. A forrásállományt egyszer kell csak elkészíteni, nem fogy.

A boltihoz meg kapsz egyebeket. Valamilyen adathordozón található, esetleg kis kézikönyv, támogatás is jár hozzá.

Régen nem vásároltam szoftvert, azóta lehet változott.

De pl. így volt a Linux esetében is. Torrentről letölthetted (Figyelem, hivatalos, nem kalóz). Ingyenes, és ingyenesen tovább is adhattad szabadon. Megváltoztatni nem volt szabad.

De dobozban is meg tudtad venni, 7 darab cédén és terjedelmes kézikönyv is volt hozzá.

Biztos, ma egyiknél sem pontosan így állnak a dolgok, de az 100%, hogy nem ugyanazt kapod.

2023. szept. 8. 10:02
 3/10 anonim ***** válasza:
68%

1-est miért pontoztátok le? Tök igaza van. Lehet ingyen is használni oprendszert. Windowst is. Semmi nem kötelez arra hogy aktiváld, működik aktiválás nélkül is. Igaz nem 100%-osan, de működik.

Kérdező a szoftvereknek is van másodlagos piaca. Ha nem kell egy program, eladhatod teljesen legálisan! Ezért ugyanúgy olcsóbbak mint a turkálós ruhák.

Sok cég csinálja hogy megvesznek rengeteg kulcsot, de nem használják fel és eladják a maradékot.

És ott van az is amit 2-es írt: ha dobozosan veszed, akkor kapsz hozzá minden jóságot, matricát, pendriveot, stb.

2023. szept. 8. 11:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal vannak az olcsó "szürke" (fel nem használt céges), és a hivatalos kulcsok kb. 50e Ft-tól. Ilyenből van géphez kapcsolódó, külön elvileg nem árulható OEM, és a dobozos, ami drágább, viszont más gépre is átvihető később.
2023. szept. 8. 12:23
 5/10 anonim ***** válasza:
49%

4. abból a legtöbb nem szürke, hanem fehér.

Csak hát van ez a hülye magyar mentalitás, hogy 50-ért nem kell! Ennyiből házat meg autót veszek!

Amikor megtudja hogy van 5-ért: ááá az valami átb..ás! Annyiért nem veszek, tuti ráfázok! Azért meg nem adok 5ezret hogy átverjenek. És inkább letölti az aktivátort. :DDDD

2023. szept. 8. 12:34
 6/10 anonim ***** válasza:
52%
A szürkét úgy értettem, hogy bár legális, nem az MS-től van, oda is írtam, hogy céges (licenc), bár elismerem, annyira nem vagyok tájékozott.
2023. szept. 8. 15:29
 7/10 anonim ***** válasza:

"nem az MS-től van"

Akkor honnan? A Holdról?

2023. szept. 8. 15:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Nyilván úgy értettem, hogy nem közvetlenül tőlük származó licencet veszel, hanem olyat (tudtommal), amit egyszer már eladtak egy cégnek nagy tételben.
2023. szept. 8. 16:39
 9/10 anonim ***** válasza:
A mobil is lehetne sokkal olcsóbb, ha lehetne ingyenes szoftver hozzá.
2023. szept. 8. 18:57
 10/10 anonim ***** válasza:
az XP még mindig műkszik, nem kell új.
2023. szept. 8. 19:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!