Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi lehet a baja a Fúró csavaro...

Mi lehet a baja a Fúró csavarozómnak?

Figyelt kérdés

Einhell akkus fúró csavarozóm van. Padláson dolgoztam vele kívül, de kiesett a kezemből egyenesen földre. Külsőleg semmi baja, pont gumis sarkára esett, az horzsolódott le egy picit. Utána tudtam vele dolgozni 8-ig, de elkezdte azt, hogy hiába nyomom neki, nagyon lassan forog és daráló hangot hallat.

Ismerősöm szerint vagy a fogaskerekek csúsztak szét benne vagy a motor szénkeféje elégett. Szerintetek?

2023. aug. 12. 20:48
 1/6 szántóvető ***** válasza:
100%
hát igen.ezek jó tippek.
2023. aug. 12. 20:56
 2/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Daráló hang ismerős, egy kisebb akkus csavarhúzót túlerőltettem (de amúgy sem volt egy komoly márka), fogaskerekek összekuszálódtak. Szét kell szedni, erőltetni most már nem szabad.

De keletkezhetett olyan sérülés is, amiből már nem jössz ki jól. Alkatrész hiányában.

2023. aug. 12. 21:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy mi a baja, mi innen nem tudjuk neked megjavítani.

Te meg otthon nem tudod megjavítani magadnak, egyébként nem itt kérdezősködnél.

Szóval így járt.

2023. aug. 12. 21:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet letörött valami valahonnan és bekerült a fogaskerekek közé.
2023. aug. 12. 21:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is jártam hasonlóan egy noname márkás csavarozóval. Ugyan ezek voltak a hiba jelei. Én a tokmányt leszedtem róla és anélkül probléma nélkül üzemelt a motorja. Mivel volt nekem másik tokmányom ami ráillett egy ugyanolyan motorhibás gépről raktam át így azzal nem volt gond. A tokmányt egyszer ráérős napomon szétkaptam és a fogaskerekek közül az egyiknél vettem észre hogy letört egy pici darabka róla ami épp elég volt ahhoz hogy már ne forgassa rendesen. Akkor egyik ismerősöm szerzett nekem másik fogaskereket, és a tokmányt teljesen szétszedtük, mindent lepucoltunk teljesen, újra zsíroztuk, összeraktuk, és azóta már az is működőképes.
2023. aug. 12. 21:59
 6/6 A kérdező kommentje:

Na most kiderült, hogy ez kefe nélküli motor. A probléma megoldódott: a sebességváltó 1 és 2 között volt, tehát egyik állásba se volt kapcsolva, ezért nem hajtott. Eszembe se jutott ezt megnézni, mivel anno ment rá egy kis festék, nem lett időben letörölve és ez a sebességkapcsoló beragadt, de nem is használtam. Szóval problem solved!

Köszönöm a hasznos válaszokat és segítséget, mindenki kapor pipát :)

2023. aug. 12. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!