Távvezérlés internetről. Mi kell hozzá?
Néhány mágneskapcsolót szeretnék meghuzatni messziről internet segítségével amik kapcsolnának valaamit.
Mi kell hozzá?
Internet kapcsolat, oké, az lesz.
Az internetre mit dugjak rá amivel a mágneskapcsolót be tudom kapcsolni?
Hogyan érem el a neten keresztül azt a valamit amivel be tudom kapcsolni a mágneskapcsolót?
"nem is tudsz kimozdulni szűk szellemi gettódból és cska a háztartásban előforduló dolgok jutnak eszedbe."
Elnézést hogy nem soroltam fel a harangozást.
És itt nem számít az időzítés amit említettem? Random kell harangozni bármikor? Nem számít hogy éjszaka van vagy nappal? Erre gondoltam az eseményvezérlés alatt, és nem beragadva vagyok, csak nem tudom a világ összes példáját felhozni, és nem tudom hogy a kérdező mit ért meg, ezért kell olyat írni, amit egy egységsugarú is megért.
De azt nem érti meg, hogy random nem lehet tökéletes választ adni félinformációkra.
Ez hülye... :D
"És itt nem számít az időzítés amit említettem?"
Leírtam: "Az időkapcsolós megoldás már évtizedek óta működik"
"Random kell harangozni bármikor? Nem számít hogy éjszaka van vagy nappal?"
Igen, vannak esetek amikor kell random harangozni. A falvakban még él az a szokás, hogy ha meghal valaki akkor kiharangozzák ezzel a lakosság tudtára adva, hogy valakinek reszeltek. Namost van egy olyan probléma, hogy nem lehet előre leegyeztetni Karcsi bácsival, meg Jolika nénivel, hogy mikor dobja fel a pacskert, ezért benne van a rendszerben az esetlegesség... És itt jön közbe a távvezérlés lehetősége. Mert a sekrestyés néni is öreg mint az országút, és ha már létezik a technológia amivel megoldható hogy ne kelljen elsétálnia a templomig bekapcsolni 2 kapcsolót, akkor miért ne használjuk?
Volna még a GMS-es megoldás, de ahhoz is eszköz kell, a kártyát meg évente töltögetni kellene. A net meg ingyé van.
"nem tudom a világ összes példáját felhozni"
Nem is kell. Ezért nem részleteztem alaposabban a kérdést. Bőven elég, hogy egy X eszközt kell kapcsolni. Hogy aztán az mit kapcsol az teljesen mindegy a kérdés szempontjából.
"és nem tudom hogy a kérdező mit ért meg"
Többet mint te!
"ezért kell olyat írni, amit egy egységsugarú is megért."
Ha én egységsigarú vagyok, akkor te gyökháromsugarú vagy pajti. Leírtam világosan mindent, teljesen világos és egyértelmű volt a kérdésem. De neked az nem volt elég, kellett hozzá még litániát is írni és még így sem értettél meg egy kib..ott szót sem az egészból. Menjél provokálni máshova!
Kérdező csákó, teljesen mindegy.
Ritkán kérdezek, hiszen minden ott van a neten. Ha jól rémlik, 15 éve kérdeztem valamit, valahol máshol.
Jöttek olyan válaszok is, ami totál érdektelen, vagy még értetlen is.
De nem ugattam le a válaszolót, hiszen én voltam a kérdező, ő meg azért mégis vette a fáradságot.
Tehát igyekeztem udvariasan viszonyulni.
Volt egy másik eset, Elektrotanya, sérült ember már pofátlanságig merészkedett (de hülyeséget beszélt egyébként), még azt is szó nélkül hagytam, pedig tényleg látszott a görcsös erőlködés, hogy belém köthessen.
Amit te itt levágsz, ezt pofátlan hozzáállást szerintem csak úgy lehetne ellentételezni, ha senki nem segítene neked semmit.
"Ez hülye... :D"
Nem! Nem hülye. Gyakorlatias, akinek volt már dolga hülyékkel.
Szerintem korrek, normális választ adott.
Persze lehet hogy nem azt amit vártál.
De láss csodát: lehet hogy nem is az a jó válasz amit vártál.
Nem látom mivel provokált.
Azt látom hogy személyeskedő, ingerült választ adtál.
Vannak rosszul feltett kérdések amikre nincsenek jó válaszok.
Sajnos a válaszok nem nagyon lehetnek jobbak mint amilyen jó a kérdés. Legfeljebb beletrafálni lehet véletlenül.
"...nekimentek a kérdezőnek."
A kérdező ment neki a válaszolóknak. Ez elég egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!