Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Távvezérlés internetről. Mi...

Távvezérlés internetről. Mi kell hozzá?

Figyelt kérdés

Néhány mágneskapcsolót szeretnék meghuzatni messziről internet segítségével amik kapcsolnának valaamit.

Mi kell hozzá?

Internet kapcsolat, oké, az lesz.

Az internetre mit dugjak rá amivel a mágneskapcsolót be tudom kapcsolni?

Hogyan érem el a neten keresztül azt a valamit amivel be tudom kapcsolni a mágneskapcsolót?

2023. aug. 12. 17:35
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
42%

Hát, ami elsőre eszembe jut, az a Raspberry Pi. GPIO-val lehet relét huzatni: https://www.youtube.com/watch?v=b6ZagKRnRdM

Hogy valami jó kezelőfelületed is legyen, ahhoz meg Home Assistant jó tud lenni, aminek van GPIO támogatása: [link]

Távvezérléshez neten kívül kell publikus IP cím. Nem kell hogy fix legyen, arra ott a DDNS, de publikusnak kell lennie, azaz CgNAT nem lehet.

2023. aug. 12. 18:45
 2/19 anonim ***** válasza:
42%
2023. aug. 12. 21:37
 3/19 anonim ***** válasza:
0%
Attól függ hogy mit akarsz kapcsolgatni távolról, és lehet-e automatizálni, hogy mondjuk időre, eseményre hajtsa végre.
2023. aug. 12. 21:39
 4/19 Szirty ***** válasza:
29%

Ha nem akarsz építeni, akkor itt van pl. ez:

[link]

[link]

2023. aug. 13. 09:04
 5/19 A kérdező kommentje:

3-as nem ez volt a kérdés! Az időkapcsolós megoldás már évtizedek óta működik már itt.

A többieknek köszi, megnézegetem őket.

2023. aug. 13. 09:27
 6/19 anonim ***** válasza:

"3-as nem ez volt a kérdés! Az időkapcsolós megoldás már évtizedek óta működik már itt."

Ne kapd fel a vizet, válaszolni kell ha kérdeznek.

Szóval a megoldás függ a problémától. De gyakran a probléma maga a kérdező.

2023. aug. 13. 10:02
 7/19 A kérdező kommentje:

"válaszolni kell ha kérdeznek."

Nem, nem kell ha nem tudsz értelmes választ adni!

Nem függ a problémától a megoldás.... elmondtam: mágneskapcsolót kell meghutazni. Az hogy mögötte mi van, mit kapcsol az nem a te dolgod.

2023. aug. 13. 10:22
 8/19 anonim ***** válasza:

"Az hogy mögötte mi van, mit kapcsol az nem a te dolgod."

Így van, de ahogy írtam, a megoldás a problémától függ.

Be is linkeltem a 2-es válaszban egy eszközt hozzá, de te még mindig itt pattogsz.

Arra akartam kilyukadni, hogy vannak külöbböző eseményvezérlések, ami függ a környezetől is akár. HOgy nappal ne kapcsolja fel a lámpát, melegben ne fűtsön, esőben ne locsoljon, ha nyitva az ablak akkor ne menjen a klíma, ha nem vagy otthon ki tudd nyitni a postásnak a kaput, hogy betegye a csomagot, ha párás a levegő, akkor rövid időkre szellőztessen, akármi, bármi.

De ha csak az kell hogy valami kapcsoljon, minden egyébtől függetlenül, arra már kaptál választ. Tőlem is.

Ha meg fáj kimondani hogy mi a célja a vezérlésnek, akkor nem akarom hogy fájjon neked. Ennyi.

Az az egy nem mindegy a vezérlés szempontjából, hogy mi történik ha elveszted a netes kapcsolatot. Hogy csak egy inpulzust ad, bekapcsolva marad, leáll ha nincs net, vagy átvált, meg ilyenek. De ezekre a kérdésekre már nem várok tőled választ, mert nem az én dolgom.

2023. aug. 13. 10:43
 9/19 Szirty ***** válasza:
0%

"Nem függ a problémától a megoldás...."

Nem függ az útvonal az uticéltól? :)

Hát de. Nagyon is!

2023. aug. 13. 10:51
 10/19 A kérdező kommentje:

"Ha meg fáj kimondani hogy mi a célja a vezérlésnek, akkor nem akarom hogy fájjon neked. Ennyi."

Nem fáj kimondani. De attól jobban tudtok válaszolni hogy ha elmondom, hogy harangok kapcsolásáról van szó? Egy mágneskapcsolót kell meghuzatni ami aztán indítja a húzógépek szabályzó áramkörét, kiesése után pedig a vezérlés átáll féküzembe és megállítja a harangokat. Ez jelenleg meg van oldva időkapcsolóval a rendszeres harangozásokhoz, illetve az esetiekhez sima kéziműködtetésű kapcsolóval is lehet indítani a kongatást.

Vagyis a mágneskapcsoló mögötti szabályzó áramkör, vagy akármi más teljesen irreleváns a kérdés szempontjából. Főleg úgy, hogy nem is tudsz kimozdulni szűk szellemi gettódból és cska a háztartásban előforduló dolgok jutnak eszedbe.

Azen gondolkotam el, hogy hogyan lehetne megoldani távolról annak a bizonyos mágneskapcsolónak a bekapcsolását. Ennyi amire válaszolnotok kell, semmi más.

(megelőzendő a következő nyafogás tárgyát: igen, van a toronyban net. Onnan szórja a szolgáltató)

2023. aug. 13. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!