Most tervezem a normál égőket lecserélni ledes izzókra.Az adott oldalon nézegetek de ,hogy tudom kikalkulálni az izzókat?Pl a hagyományos 100-as vagy 60as helyett a ledesből melyik felel meg neki?
"Valamint az e27 és e 14 foglalat az a hagyományos kis és nagyfoglalatot jelentené?"
Igen.
""ami az említett terméknél 1521 lumen"
Az 151W-nak felel meg , nem 130-nak."
"10 lumen felel meg 1W hagyományos izzó fényerejének."
Nem!! A lm és a W nem feleltethetőek meg így számszerüleg!
Kérdező A 100W-os hagományos izzók helyett kb 1200-1500lumenes, a 40-60W-osok helyett kb 700-800 lumenes LED fényforrásokat vegyél. Olvasólámpába ennél kevesebb lumenes is elég.
A 4000K-es színhőmérséklet jó, azzal tök jól mutat minden.
A wattokat nem nagyon érdemes összehasonlítgatni, mert minden gyártó máshogy csinálja a lámpáit és ugyanazt a lument néhány Wattos eltéréssel tudják. Ezért jó a fényáramot nézni.
Javaslom a filamentes LED fényforrásokat, azok még jól is néznek ki!
Én rábalux filamentes fényforrásokat vettem 1 éve. Tök jól üzemelnek. Csak egy döglött meg. Kültéren volt, lehet hogy nem tetszett neki a tél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!