Konyhai függesztett lámpa led izzóval és hagyományos izzóval is vibrál. Ötlet hogy mi lehet az oka?
Miért?
A kapcsoló és sorkapocs között is lehet hibás a vezeték.
Az nem lett cserélve.
Csak a vezeték nem volt cserélve.
Egyszerűen hihetetlennek tűnt hogy vezeték hiba miatt ilyet csináljon, azaz negyed fényerőn világítson és késve kapcsoljon, de ezek szerint nem lehet más.
Azért kíváncsi lennék, hogy a kapcsolónál egy próbalámpával előtte/után rámérve mit látnék.
Csak azért nem emlegettem, mert nem ajánlanám olyannak, aki sose csinált ilyet.
Mert az a vezetékhiba nem tuti tipp azért.
Nem kell ide villanyszerelő, csak egy próbalámpa. ami egy foglalat két vezetékkel, meg hagyományos izzó bele.
Elkezded a lámpa felől visszafelé megnézni a biztosíték irányába, hogy hol kezd jól világítani. Max. 10 perc alatt megtalálod.
Amúgy nincs villanybojleretek, és véletlenül nem akkor problémázik a lámpa ha ki vagy bekapcsol a bojler?
Ma reggel teljes fényerővel világított, aztán időnként pislogni kezdett, jelenleg pedig megint negyed fényerőn világít.
Foglalatom nincs itthon, csak egy kicsi led reflektor amiből két vezeték lóg, kb ugyanaz mintha izzó/foglalat/vezeték lenne.
Ezzel teszteltem, a kapcsoló alatti vezetéken is gyengén világít a reflektor, és a lámpa felől is a sorkapocs előtt. A falból kiálló vezetékek mozgatására nem változott semmi, nem tűnik töröttnek a vezeték de ki tudja. A konyhában a többi konnektorban tesztelve rendesen világít a reflektor.
Villany bojler van, és átemelőszivattyú is, amikor ezek bekapcsolnak, akkor néha érzékelhető kis áramingadozás, de itt most más a gond.
A konyha túloldalán van a villanyóra, így nem kellett nagy szakaszt végignéznem, minden konnektor és kötődoboz rendben volt.
Villanyszerelőre bíztam végül a dolgot, aki ma kijött és rámért minden kötésnél, de nem talált semmi hibát, igazából azt sem találta meg hogy melyik kötődobozból jön a vezeték a lámpához, így az egyik közeli konnektorból vitt fázist a kapcsolóhoz. Így én is megtudtam volna oldani, szakszerűbb szerelésre számítottam, de nem voltam itthon amikor a szerelő jött. Simán ki lehetett volna szkennelni a vezeték útját. Köszönöm az ötleteket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!