Egy 20x20x40cm-es üveg kalitkát kellene lehűtenem -60 fokra, lehetőleg úgy hogy tartja a benti hőmérséklettet. Peltier elemekkel megoldható vagy mást ajánlotok?
Tudom hogy sokat fogyaszt, de mobilisnak kellene lennie a kalitkának és más ötletem nincs.
Megpróbálom majd dupla falúra csinálni hogy jobban szigeteljen, de fontos az is hogy be lehessen látni.
"Peltier elemekkel megoldható vagy mást ajánlotok?"
Azokkal szerintem nem. Szárazjég vagy nitrogén esélyesebb.
De gondod lesz a jegesedéssel és a kondenzációval...
Az a "baj" hogy fontos lenne belátni legalább 3 oldalon.
Nem tudom hogy szárazjeget vagy folyékony nitrogént hol lehet venni legálisan. Az eredeti ötletem az volt hogy peltier elemekkel oldom mef több rétegben. Köztük esetleg a hőelvezetést ventilátor és hűtőbordák segítségével megoldani...
Lehet hogy hülyeségnek fogjátok tartani de szeretem a fura dolgokat, szóval röviden.
-50 fok alatt az a metil és etil alkohol pára sugárzás hatására jól tud ionizálódni és elég látványos is. Na most ha sikerül a hűtés -50 ig vagy lejjebb és teszek bele tisztaszeszt majd egy darabka uránszurok ércet vagy csak egy régebbi fajta uránüveget akkor jól látható lesz a bomló uránból származó sugárzás az ionizáció miatt.
Szóval ja, fura vagyok, de ez van.
Tisztában vagyok a sugárzás káros hatásaivdl ezért semmi komolyabb dolgot nem szereznék be.
Ilyen feltételek mellett otthon kb. reménytelen.
Megfelelő hőszigetelés nem alkalmazható, akkor hogyan lehet a teret lehűteni?
A -60 csak ultra mélyhűtésű gázokkal érhető el és a gépészet hozzá olykor már 2 fokozatú.
Első "kanyar" mondjuk -10, erre épül a második....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!