Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért nem működik megfelelően...

Miért nem működik megfelelően az autóhifim?

Figyelt kérdés
Üdv! Van egy JVC fejegységem, ami hibátlan, illetve új kábelezésem, egy JBL 1000 megnevezésű subot hajtó Mac Fearless 4000 erősítőhöz. Zsír új 75/700 akksi. A kábelezés teljesen rendben van. Az erősítő mégsem hajtja megfelelően a mélynyomót. Ha egy bizonyos hangerőt átlépek a zöld led mellett a piros led is kigyullad az erősítőn és nem szólaltatja meg a nyomót. Ezen kívül 2db erősítővel is próbáltam de ugyanez. A bekötés után 1 hétig szépen működött ahogy kell, de azóta ez a jelenség van. Ha kigyullad a piros led, akkor hiába indítom újra a kocsit akkor is piros. Van hogy másnapra már jó, de van hogy 2 napnak is el kell telnie. Amikor hajtja is az erősítő a mélyet akkor sem az igazi, olyan mintha le lenne halkítva az erősítő. Ha ez fontos egy ford focus 1.8 tdci-ben van a cucc. A vezetékek újak és minden jól van bekötve. A test vezeték is vastag mint a pozitív vezeték. Már nem tudom mit csináljak vele egyszerűen mi lehet a hiba. Akinek esetleg lenne ötlete hálás lennék. Köszi

2023. aug. 3. 06:39
 1/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Erre szokás mondani, hogy a piros PROT feliratú LED akár kétféle dolgot is jelenthet: protection vagy védelem.

Hangszórózárlat vagy vezetékzárlat, testzárlat miatt.

2023. aug. 3. 08:49
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod. Testzárlat hogy jöhet létre? Erősítőn belül? Illetve mi a megoldása? Köszi
2023. aug. 3. 09:07
 3/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Az erősítő kimenete és a hangsugárzó közötti lehetséges testzárlatra utaltam. Vagy megégett már a hangszóró tekercse, vagy megtört belül a vasmag ragasztása és beszorult a lengőtekercs.
2023. aug. 3. 09:29
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem. Valószínűleg nem ez a gond, mert másik szubbal is ugyanez a helyzet. Esetleg más hiba?
2023. aug. 3. 10:19
 5/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Hangszórót direktbe kötni a végfokra, próbavezetékkel.

Végfokra jutó tápfeszültséget terhelés alatt mérni.

2023. aug. 3. 10:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Ajjaj Én ehez kevés vagyok. Nem értem amiről beszélsz.
2023. aug. 3. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!