Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi az a sérülés, amikor már...

Mi az a sérülés, amikor már cserélni kell egy propellert?

Figyelt kérdés
Kezdő drónos vagyok, nagyjából 10. alkalommal repültem a djp fpv drónommal. Semmi probléma nem volt a repülös közben, viszont a landolás nagyon balul süét el. Egy hegy oldalba mentem ki repülni, ahol nagyon oldalos volt a talaj és 10-15 cm magas fű. Ilyenkor mindig azt választom, hogy az autó motorháztetejéről szállok fel és le. Eddig sosem volt gond. Le is szált rá, de amit leszállt nem álltak le a motorok, hanem elkezdett valamiért pattogni a drón, lement az autóról és becsattogott az autó alá. Szerencsére csak a propellerek sérültek meg. Egyiknek semmi baja nem lett, egyiken kis horzsolás látszik, de amúgy ép, másik felől az egyiknek kitörött a végéből ( nyílván azt cserélem), a negyediknek a három szárnyból egyiknek a végéből egy nagyon kicsi darab letörött. Ez az utolsó is cserés, vagy az maradhat?
2023. aug. 1. 15:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Látatlanban ezt nem lehet megmondani. Azért a mélyebb sérüléseket kitölteném valamilyen anyaggal a kiegyensúlyozottság megőrzése miatt.
2023. aug. 1. 15:58
 2/7 Szirty ***** válasza:
28%

Ha hiányzik belőle (főleg ha a vége felé) akkor kiegyensúlyozatlanná válik ami forgás közben vibrációt okoz.

Én cserélném.

Persze ragasztgathatsz valamiből a helyére de az találomra nem fog segíteni, mert milligrammra el kellene találni a mennyiséget...

2023. aug. 1. 16:25
 3/7 anonim ***** válasza:

Így van, ha hiányzik belőle, akkor az cserét mindenképpen! Szét fogja rázni a gépet!

A drónozás ilyen. Legyen nálad mindig néhány garnitúra propeller.

a gpe inkább indítsd kézből, mert a nagy fém cucc - az autó és a motorháztető - miatt megkergülhet az iránytűje a drónnak.

2023. aug. 1. 17:50
 4/7 anonim ***** válasza:
35%
Semmiféle javítgatást ne csinálj a propellereken! Csere!
2023. aug. 1. 17:51
 5/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
56%
Hát, ha belőle hiányzik, kirágott a széle, akkor csere.
2023. aug. 2. 14:10
 6/7 anonim ***** válasza:

A lepontozóktól kérdezem, hogy a 300 forintos propellert sajnálják jobban, vagy a 300ezer forintos drónt?

Egyáltalán láttatok már drónt élőben?? :D

2023. aug. 2. 15:01
 7/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem értenek hozzá, fogalmuk nincs ezekről. Megveszik a drónt vagy megveszi neki valaki és ennyi. Majd, ha saját maga készíti alkotóelemekből, ismeri minden mozdulatát, akkor rájön mennyit számít egy propeller.
2023. aug. 2. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!