Lézertről lehet bajom?
Ja, én sem hiszem hogy 10000 mw os lézert csak úgy árulnak, ezért írtam azt hogy ez volt ráírva. De én mégis félek, nehogy baj legyen. Nem tudok megnyugodni. Ugye a lézer csak akkor okoz sérülést ha direkt a szembe világítanak vele??
Köszi a választ de még mindig félek, mert kezd jobban fájni a szemem. :((
Nekem is fáj a fejem, pedig semmilyen lézerbe nem néztem bele. Csak alkoholt ittam.
Buékocska
A 10 wattal fókuszban már vágni lehet!
A lézeres videó projektorokban is legfeljebb fél-1 Wattos lézert használnak, igaz abból többet is.
Az meg, hogy 10Wattos lenne, elég nejezen hihető. Gondolom kínai lehet, ugye onnan rendelted? Ott viszont a nem könnyen mérjető dolgoknál jamar mellé írnak még néhány nullát.
Ha csak 1000 mW-os, az is sok már.
íS sxemeddel nem hiszem, hogy gond lenne. Majd ehy félhomályos szobában egy világos felületen tidod ellenőrizni.
A világos gelület előtt megállsz és brcsukod a szemed fél percig.
Aztán villanásnyi időre a felüleyre nézel, és gyprsan bevsukod megint a szemed. Aztán megint pislogásnyi időre a felületre nézel.
Ilyenkor azt kell megfigyelni, hogy az egyenletes gelületen látszik-e sötétebb folt.
íOtt valamivel kisebb a szem fényérzékenysége. Az persze lehet bármikor korábbi fény sétülés myoma is, pl ha nagyítóval szoktál papírra napot vetíteni, hogy égessen, attól is lehet ilyen.
Füstölt és kigyulladt a szőnyeg?
Ha nem, akkor nem 10W-os! :)
Ez a 10000mW speciális mértékegység és csak a betűjele azonos a valódi teljesítmény mértékegységének jelével.
Ún. marketing-kamu watt.
"Mármint ugye nem a retinám égett le????"
Ha az történt volna akkor vakfoltod lenne. Vagyis ahol a fény érte ott nem látnál azon a ponton (vagy sávban). A látómeződben mindig ott lenne.
Vakfoltot ennek a teljesítménynek (ha valódi teljesítmény lenne) a százezred része is tudna okozni.
Hát nem nagyon játszom a nagyítóval, na meg az a lézer sem nagyon lehet annyi amennyit rajta írt :))
Most reggelre elmúlt a szemfájás, vakfoltot azt meg nem találok, úgyhogy gondolom minden rendben. Majd megpróbálok meggyúltani egy gyufát a lézerrel,lássuk hogy mit tudnak a kínaiak. :))
Ja és ha véletlenül az égőbe nézek, vagy a napba, vagy gyergyába, akkor rövid ideig igen lila foltokat látok ahová nézek. (Még becsukott szemmel is.)
Ez normális?
Búék!!!
Búék
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!