Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ennek az erősítőnek a lábkiosz...

Ennek az erősítőnek a lábkiosztása?

Figyelt kérdés
Sziasztok szereztem egy erősítő ic-t:TDA-7490 viszont megtaláltam a pinkiosztását de nem tudom értelmezni mivel rövidítve van. Valaki esetleg tud segíteni?

2023. júl. 24. 12:48
1 2
 11/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ilyen IC-ket nem szokás "bedrótozni", az adatlapon is szereplő példapanelt vagy hasonlót kell építeni.

Esetleg perforált panellal, amelyiknél megoldható. De az is félig-meddig gányolás.

2023. júl. 24. 16:54
 12/13 Szirty ***** válasza:

Ott van a linkelt adatlapon egy alapkapcsolást. Azt építsd meg:

"Test and Application Circuit. (Stereo Configuration)"

Már ha sztereót akarsz és nem monót hídban.

Már ha tudod mi az a hídkapcsolás.

A kapcsolási rajz tűpontosan meghatározza milyen alkatrészek kellenek és melyiket hova hogyan kell bekötni.

De ha nem tudod mi micsoda a rajzon és azzal együtt sem tudod hogyan kösd be az alkatrészeket akkor javaslom ne ilyen erősítővel kezdj el elektronikát tanulni.

Ha az a cél hogy erősítőd legyen és nem az hogy magad építsd meg magát a NYÁK-ot akkor inkább vegyél egy kész modult. Pl. ilyet:

[link]

De csilió fajta van.

Még ezzel is lehetnek problémáid ha nagyon kezdő vagy.

2023. júl. 24. 17:43
 13/13 A kérdező kommentje:
köszönöm akkor veszek egy ilyen kínai modult. (:
2023. júl. 24. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!