Véres lett a hajvágóm, hogyan fertőtlenítsem?
Mennyire zárt rendszer egy ilyen?
Van különbség ilyen téren pl egy profi és egy háztartási eszköz között?
Bármelyikkel nem lehet megcsinálni.
Amelyiket vízmentesnek mondja a gyártója, illetve a kezelési utasításban is szerepel a moshatóság, annál esetleg. De akkor is ajánlatos a videóban látható módszert betartani, tehát mindig lefelé folyjon a víz, ne a belsejébe.
Noha van egy kettős szigetelésű gépem, azaz van egy külső tok és benne egy másik tokon belül a motor, akku, ellátták még tömítésekkel is. De én azt sem szívesen nyomnám víz alá, mert bemegy a két réteg közé és ott fog rohadni.
Egyébként érdemesebb kivenni a nyírófejet teljesen és külön tisztítani.
Amelyik a videó szerinti kihajtható rendszerű, általában azt is ki lehet akasztani, ha jobban megnézed.
Magam részéről jobban szeretem időnként teljesen szétszedni, ha olyan fajta, egy műszerészcsipesz segítségével kiakasztható a rugó stb.
Viszont összerakás előtt ajánlatos egy kis olajfilmet is felvinni az egymáson sikló felületekre, sokkal könnyebben szalad utána.
Csak szokott lenni tengelynél egy szivacsos tömítés, ami nem víz, hanem csak szőrszálak bejutása ellen véd, már amennyire.
De vízzel megszívja magát.
Vagy lehetségesek egyéb megoldások is.
Na, óvatosan átjárattam pár mm orvosi alkohollal, remélem nem lesz baja.
#4, mert ha a nedvesség belemegy, akkor a vér is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!