Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A munkahelyemen ahol dolgozom...

A munkahelyemen ahol dolgozom ipari áram van 400V, lehet e a telefonomat a saját töltőjével tölteni 400V áramforrásról ???, nem e tesz kárt a telefonban vagy akár laptopban ???.

Figyelt kérdés
2023. júl. 2. 12:42
1 2 3
 11/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:
35%

1.

Nincs ilyen, 260 V-ot még elbírnak ezek a dugasztápok.

Sok szakvéleményt írtam már biztosítók részére, 400 V által károsított készülékekről.

Annyit mondhatok, hogy abból soha nem sül ki jó.

2023. júl. 2. 14:13
 12/21 A kérdező kommentje:
Okés. Köszönöm. Amúgy pontosan azért kérdeztem mert én magam nem vagyok villanyszerelő és nem értettem hogy egy doboz amin 400V van írva hogy van rajta hagyományos dugalj rajta.
2023. júl. 2. 14:23
 13/21 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy a legmagasabb feszültség szintet kell ráírni. Tehát ha lenne benne pl. egy mobil töltő (egy csomó helyen már van) ami 5V, egy 24V az automatika számára, egy 230V-os dugalj, meg egy 400V-os dugalj. Akkor is a 400V-ot kell ráírni.
2023. júl. 2. 15:28
 14/21 anonim ***** válasza:
34%
ahogy elottem is irtak a dobozba 3 fazis van azok kozott van 400v de a konnektorba 220 lesz, de azert kerdezz ra ott valakinel az a biztos
2023. júl. 2. 15:41
 15/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:
22%

Régen volt 380 / 220 V.

Most van 400 / 230 V.

Nincs 220 V.

Szabványos konnektorba 400 V-ot soha nem kötnek.

Nincs 220 V.

Nincs 220 V.

Nincs 220 V.

Nincs 220 V.

Nincs 220 V.

Nincs 220 V.

Nincs 220 V.

Nincs 220 V.

2023. júl. 2. 19:44
 16/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:
26%

Nyilván a 230 V-os standard lakossági konnektorra gondoltam, mielőtt fennakadna valaki.

Ismétlés az értetlenkedők kedvéért.

2023. júl. 2. 19:47
 17/21 anonim ***** válasza:
75%
a 220 a koznyelvben elterjedt kifejezes az otthoni dugaljakban levo halozati feszultsegre az hogy te ezt nem vagy kepes felfogni nem az en bajom amugy meg 220v es 240v kozott barhol lehet az adott dugalj feszultsege hiaba 230v a szabvany, de en lattam mar 270et is...
2023. júl. 2. 20:33
 18/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Hagyjuk már, ne akarj felvilágosítani a tűréshatárokról!

Azt pedig múltkor is letisztáztuk más témában, hogy ez itt egy szakmai jellegű tanácsadó, ismereteket terjesztő jellegű szekció.

Ilyen téren egyáltalán nem állja meg a helyét az "úgyis mindenki érti, mindenki tudja" típusú szánalmas közhelyek.

Nem kell terjeszteni ostobaságokat!

Nem kell a kimagyarázás, terelés!

"de azert kerdezz ra ott valakinel az a biztos"

Hogyan lehet ilyen butaságot leírni? Komolyan elképzeli valaki, hogy egy 400 V feszültségre szigetelés szempontjából is teljesen alkalmatlan aljzatba "véletlenül" bekötnek 400 V-ot?

Aki ilyet leír, biztosan nem szakmabeli.

2023. júl. 2. 20:49
 19/21 anonim ***** válasza:
a mai vilagban igenis kimerem jelenteni hogy van aki bekoti a sima dugaljba a 400vot. felvilagositani teged lehetetlen mert azt hiszed ha a nevedbe beleteszed azt hogy ur akkor mar mindenbe is felsobbrendubb vagy amit megint nem egyszer igazoltal a nagykepusegeddel. az meg hogy egy kifejezest hasznaltam amibe belekotsz megint a te szanalmassagodat jelenti, meg hogy nem birod ertelmezni a kulonbseget a 220 meg a 230v kozott az megint csak teged minosit
2023. júl. 2. 20:55
 20/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Hülyeséget beszélsz, nickem csupán onnan származik, hogy a tiszteletlen trolloknak így próbáltam gúnyosan visszavágni.

Korábbi években írtam sokat név nélkül, akkor is kötekedő, rosszindulatú laikusokat kellett elviselni.

Utána próbáltam használni egy semleges nevet, hátha a trollok képesek összekötni egy név alá a sok hozzászólást és végre belátják, hogy szakmabelivel nem kellene kötekedni!

De nem látnak be semmit, mintha szemellenzővel néznének.

1-1 beírást látnak csak, teljes képet nem érzékelnek.

Voltak itt nagyon súlyos esetek, amire már berágtam és akkor ezzel a nickkel vágtam vissza.

Eszembe nem jutott volna egyébként, hogy "urazzam" magam, ezt csak mások provokálták ki.

Később totál elegem lett az itteni mocsárból és pár évig kerültem a helyet, de most már megint ezen gondolkodom, mert napi szinten jönnek megint a hülyeségek, kezd baromi unalmas lenni.

2023. júl. 2. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!