Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen az a 3.5 mm-es Jack...

Milyen az a 3.5 mm-es Jack csatlakozó?

Figyelt kérdés

Fejhallgatót szeretnék venni és azt írja hogy 3.5 mm-es Jack csatlakozója van. Mit kell erről tudni? Be tudom dugni laptopba?

(Sosem vettem még fejhallgatót, ne utáljatok légyszi)

Köszi

2023. jún. 25. 12:49
 1/4 anonim ***** válasza:
51%

Ha esetleg mégse tudod bedugni, akkor meg lehet kapni átalakítót, hogy mégis be lehessen dugni.

Szóval vedd meg nyugodtan.

2023. jún. 25. 12:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Jack Csatlakozókból van 2.5 mm átmérőjű, 3,5mm átmérőjű és 6,3mm átmérőjű. A 2,5mm-es nagyon ritka, inkább csak adapter csatlakozásoknál használják és esetleg transmitter aux kimeneténél láttam ilyet. A 6.3mm az nagyobb fajta, ezeket hi-fi erősítőknél, esetleg gitár csatlakozásnál használják. Talán a legelterjedtebb az a 3.5 mm méretü, mert ezek a telefonok headsettjei, walkman fülhallgatók, számitógépek, laptopok, zsebrádióhoz használható méret. Ebből is van monó,sztereó és olyan ami sztereó + mikrofon csatlakozós. A mikrofon csatlakozósnak 4 érintkező van kialakítva, ezt meg tudod számolni, kivéve a monó headsetten, mert azon 3, egy a közös, egy a fülhallgató és egy a mikrofoné. A sztereó ugyanúgy néz ki, csak ott is van egy közös, ez ahhoz van legközelebb,ahol a dugót fogod és hosszabb mint a két másik érintkező. A másik kettő az a jobb és baloldal. Ha mikrofonos fül vagy fejhallgató, azon kettő ilyen csatlakozót is találsz,az egyik zöld (sztereó hang) a másik a rózsaszín (a mikrofon) ezt a laptopon vagy színnel van jelőlve, vagy egy hangszoró és mikrofon piktogrammal.Remélem el tudsz igazodni azon amit írtam.
2023. jún. 25. 13:24
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
2.-es vagyok és röviden igen, a 3.5-őst be tudod a laptopba dugni
2023. jún. 25. 13:57
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen az a 3.5 mm-es Jack csatlakozó?"

Röviden ilyen mint balról a harmadik, ez van laptopokban, és azokban a mobilokban, ahol még nem hagyták el.

[link]

2023. jún. 25. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!