Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Olvasólámpába milyen égőt...

Olvasólámpába milyen égőt ajánlatok?

Figyelt kérdés

Úgy értem, milyen erősségűt vegyek, aminél jól tudok olvasni, jó erős?

E27-es ledes kellene amúgy.

2023. jún. 12. 22:55
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
60-as elég. Semmiképpem hidegfényűt!
2023. jún. 12. 23:23
 2/5 anonim ***** válasza:
51%
Sima olvasolampaba a 470lm koruli szerintem boven megfelel, meleg feher legyen (2700K szinhomerseklet).
2023. jún. 12. 23:27
 3/5 lencsefőzelék ***** válasza:
82%
* ajánlotok
2023. jún. 13. 01:01
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, csak azért csodálkoztam, mert néztem az Ikeánál beépített izzóval rendelkező olvasólámpákat, és azoknak a lumenje csak 200, ami ugye, mint oda is van írva, megfelel egy 20W-os izzónak.

Én úgy gondoltam, az nagyon kevés, engem zavar, ha gyenge fénynél kell olvasni. De akkor szerintetek is több kell úgy látom?

2023. jún. 13. 10:05
 5/5 BeefEater ***** válasza:

Szerintem attól is függ, hogy hol van a lámpád. Ha hálószobában, akkor oda mindenképpen meleg fényűt vennék, ha dolgozóban, akkor meg 5400K vagy felette jó nekem.

A szükséges fénymennyiség is a felhasználástól, lámpától és az izzó típusától is függhet. Kiindulási alapnak a 470lm valóban hónak hangzik.

2023. jún. 14. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!