Mi történik, ha a graetz-híd bemenetére váltófeszültség helyett egyenfeszültséget kapcsolunk?
Figyelt kérdés
#Graetz-híd
2023. jún. 11. 15:04
1/8 anonim válasza:
Ugyanúgy meg fog állni a 6-os villamos a Nyugatinál.
2/8 anonim válasza:
Ugyanúgy kijön belőle az egyenáram. Ráadásul a kimenő polraritás mindig helyes lesz a bevitt polaritástól függetlenül.
3/8 anonim válasza:
Pár tized Voltot nem esik? (ha sima szilíciumdiódára kapcsolnak egyenáramot, olyan 0,6V feszültségesés tapasztalható én úgy tudom)
4/8 anonim válasza:
3. Jol tudod, ráadásul itt két diodán folyik az áram.
5/8 anonim válasza:
3/4: igen ennyit esik. Viszont mäs nem nagyon történik. Láttam már polaritásvédelmként is, amikor eleve 24V egyen van a rendszeren kívül, aztán a panelra tesznek a DC-DC konverter vagy az 5V-os Stabilizátor elé egy grätz-et, és akkor mindegy, hogy hogy kötöd be.
6/8 Szirty válasza:
Igen kb 1.2V-ot esik, de ez váltónál is megtörténik :)
A másik hogy a terhelhetősége valamennyivel kisebb lesz.
7/8 anonim válasza:
"Mi történik, ha a graetz-híd bemenetére váltófeszültség helyett egyenfeszültséget kapcsolunk?"
Feszültség lesz rajta.
8/8 anonim válasza:
Már leírták mi történik, egy alkalmazással kiegészítve: például soros gerjesztésű egyenáramú motor esetén, ha a forgórészt vagy az állórészt, de csak az egyiket, hídkapcsolású egyenirányítóról táplálják, akkor a tekercsek átkapcsolása nélkül a tápfeszültség polaritásváltásával megváltoztatható a motor forgásiránya.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!