Mivel lehetne felprogramozni Attiny13-at?
Most hirtelen egy léptetőmotor vezérlőt szeretnék csinálni. Eddig csak PIC-ket programoztam, de az fix-en be volt forrasztva.
Egy olyan board-ra lenne szükségem, ami későbbi projektekre is alkalmas.
Én Arduino-val programoztam fel
Az Arduino IDE-ben van egy példa program, ArduinoISP a neve, amivel fel tudod programozni a tiny-t.
"Szóval csak megcsinálom a NYÁK-ot és kész?"
Kell hozzá egy Arduino is.
ennyi erővel Arduino-ba írom a programot, nem?
Most pl. egyszer kell. Meg ha elmentem a programot bármikor újra használhatom, és nem kell külön áramkör.
Nem tudom mit értesz ebben az esetben "külön áramkör" alatt.
Az Attiny programozásához mindenképp kell egy áramkör, mert szegényt nem dughatod közvetlenül a PC soros portjára vagy USB-be.
"ennyi erővel Arduino-ba írom a programot, nem?"
Az csak egy eszköz lesz aminek segítségével felprogramozod.
Az Attiny működéséhez később már nincs szükség az Arduinora.
Még csak most nézegetem a dolgot. Úgy értem az Arduino Uno, ha nem is közvetlen, de képes lenne léptetőmotor vezérlésére?
Erre találtam egy egyszerű kapcsolást Attiny13-al. Ez nem egy lebutított változata annak, ami az Unoban szerepel?
Az Arduino képes léptetőmotor vezérlésére.
Én egy motorvezérlőt javaslok hozzá aminek step/dir jel kell.
Pl. A4988.
De nyilván attól függ milyen a léptetőmotorod.
Az Attiny13 ha úgy vesszük az Arduinoban lévő Atmega328 egyszerűbb változata, de ezen sokat lehet vitatkozni. De tény hogy egyszerűbb és hasonló.
5V 5A
nézegettem a neten, de ilyen nem találok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!