12V-os kapacitív érzékelős, led kimenetes kapcsoló (elvileg nyomó is)? Help pls?!
Van ez az egység. Kapcsolóként működik, rövidrezártam az S1-es pontot, így most nyomóként működik, de folyamatosan világít a led.. mármint ha elveszem a kezem.. Lehet ez egyáltalán nyomó is? Van kép segítségnek.
"így most nyomóként működik, de folyamatosan világít a led.. mármint ha elveszem a kezem.. Lehet ez egyáltalán nyomó is?"
Most akkor mi van, nyomó vagy nem nyomó, nem lehet valamit érthetően leírni?
"Inching switch" az angolban elvileg a lépcsőházi kapcsolólóhoz hasonló időzítés, azaz egy trigger (egy nyomás) be, majd meghatározott idő után ki.
De nem zárom ki, hogy a kínaiak fordítógéppel megint valami rossz szót találtak (szokásuk néha). Tehát a valóság egyszerűen csak a nyomógomb elv: amíg érinted, addig világít.
Latching pedig az arretáló (reteszelő) mód, vagyis egy érintés on, másik érintés off.
Mintha nyomó lenne, csak fordítva működik.. az érintés szakítja meg a folyamatos világítást.
Na így, hogy értem miket jelentenek ezek.. ez alapból érintés on, másik érintés off-on működik ha nem nyúlok hozzá. Ha az S1-et áthidalom, akkor pedig úgy, ahogy az elején próbáltam leírni.
Szóval ezzel az Inching switchel esetleg lehetne kezdeni valamit elvileg, csak kellene hozzá nekem valami ellenállás?
Azért is feltételeztem, mert ha ilyen TTP223 van rajta, ez így működik:
"Szóval ezzel az Inching switchel esetleg lehetne kezdeni valamit elvileg, csak kellene hozzá nekem valami ellenállás?"
Át kell hidalni, a másik hidalást meg leforrasztani.
PDF 4. oldal:
Ha mindkét átkötés hiányzik (0-0) pillanatkapcsoló, aktív magas kimenet (érintésre bekapcsol).
4. láb (AHLB) magas szint (0-1) pillanatkapcsoló, aktív alacsony szint (érintésre kikapcsol).
Egy-egy rövidzár magas szintet állít be (5 V-ra zár).
Na jó, holnap megbontok egy másikat.. már bárhogy forrasztom nem jó.. bár az is lehet, hogy valami bóvlit vettem.
Mindenesetre kösz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!