Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy elég érdekes anomáliám...

Egy elég érdekes anomáliám lenne, kíváncsiságból írom ki, mert ilyet még nem láttam?

Figyelt kérdés
Van egy szűk 10 éves, lapos, nem okos tévém, nem igazán használtam csak háttérzajnak. Na az a helyzet, hogy szó szerint annak jó, másnak nem, mert pár hónapja nincs rajta kép csak hang. Amúgy egyszerűen csak egy scart köti össze a box-al, meg persze be van dugva a konnektorba. Aztán egyik nap úgy, hogy ugyanígy van évek óta elment a kép. Ami miatt kiírom a kérdést, hogy ma volt nálunk egy rohadt nagy vihar, villámlott, minden ami kell, erre bejött a kép. Bárhova kapcsoltál volt kép minden adón. Aztán kikapcsoltam távirányítón majd vissza és újra csak hang van. Ez hogy lehet? Nem értem. Nem igazán értek a tv képalkotásához, lehet e köze a scartnak vagy a box szar? Maga a tv szar? Amúgy nem fontos számomra, csak érdekel mi történt vele vajon, miért működött újra.......

2023. máj. 30. 17:07
 1/4 Szirty ***** válasza:

A háttérvilágítás ha "elmegy" akkor nincs kép. Vagyis van, csak nem látod.

Azt egy külön áramkör hajtja meg. Annak lehet olyan hibája hogy hol működik, hol meg nem.

A jelenséget többszöri áramtalanítás (kikapcsolás/bekapcsolás) alkalmával is tapasztalhatod.

2023. máj. 30. 17:18
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Próbáltam sokszor újra indítani amikor uantkoztam meg baszkurálni de nem lett jobb. Fura volt hogy be volt kapcsolva a háttérhang miatt a tv, aztán a vihar alatt bejött a kép.....de majd veszek másikat, csak a miértje érdekelt.....
2023. máj. 30. 17:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Az LCD panel mögött van háttérvilágítás. Régebben ez fénycsöves megoldással ment (köznyelvben "neon cső") manapság már LED világítás van benne.

Ha valami nagyobb és értékesebb tv akkor érdemes megfontolni a javíttatását, mert simán javítható a háttérvilágítás.

2023. máj. 30. 18:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem sajnos, nem értékes darab. Valószínűleg azért is ment meg akkor. Köszönöm a válaszokat, ma is tanultam valamit.
2023. máj. 30. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!