Használt laptop vásárlásakor kell adásvételi szerződést írni?
Figyelt kérdés
Szeretnék vásárolni egy laptopot használtan, azonban felmerült bennem, hogy mi van, ha a termék lopott. Ezért az a kérdésem, hogy kell-e ilyenkor adásvételit vagy valami hasonlót írni és hogyan és milyen szerződést kell írni?2023. máj. 21. 10:42
1/7 anonim válasza:
Lehet írni, de ha lopott árut ad el neked, valószínűleg van olyan rafinált, hogy az adásvételivel semmit sem érsz. Ha gyanús inkább ne vedd meg .
2/7 anonim válasza:
Az adásvételi nem véd meg attól hogy esetleg lopott.
3/7 anonim válasza:
Ezért ne vegyél senkitől, aki az aluljáróban vagy az utcán árulja, mert az 90%-ban lopott. Csak szervízben, ahol legalább egy évi garanciát is kapsz hozzá és szabályos Áfás számlát is. Itt van ez a kis laptop, másfél éve vettem, de szervízes garanciával, semmi baja.
4/7 A kérdező kommentje:
Ja de én mindenképp használtan szeretnék vásárolni, mert jóval olcsóbb. Esetleg van bármilyen tanácsotok magával a használt árú vásárlással kapcsolatban?
2023. máj. 22. 20:12
5/7 anonim válasza:
6/7 anonim válasza:
Ezek többnyire külföldről behozott, majd itt felújított laptopok. 8 GB, 256 GB, SSD stb. újonan beszerelve, Windows 10 vagy 11. Tulajdonképpen használatra készen kapod. Nekem csak egyszer volt új gépem, élt 7,5 évet, de a Thinkpadok 12-14 évet is kibirnak, ezek üzleti gépek. Csak példának mondom, de jó a DELL, vagy a HP, csak hibátlan laptopot adnak el. Válasszál!
7/7 Haburc válasza:
Ajánlom a www.bcac.hu, vagy a www.marseus.hu. Lehet találni jó ár-érték arányban, minimum félév, de többnyire egy év garit adnak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!