Ha egy nyáklapon az SMD LED diódákból néhány tönkrement és cserélni akarom őket, honnan tudom meg, hogy milyen fényerejű LED-eket kell rendelnem?
Nehéz ügy..
De annyit megtennék, hogy:
Megmérném (rámérnék) a megfelelő fényerőt adó dódiódákra, annak nyitó (működési) feszültségére.
Tudni kéne az átfolyó áramot is.
Ha lehetséges valahol átvágni a fóliát és áramot mérni (bármikor áthidalható).
Így már van a diódáról adatod.
Hogy azután egy ugyanilyen méretű, paraméterű diódának milyen fényereje lesz, az a ki tudja kategória.
Valami ilyesmit próbálnék.
Ha új panelt építesz, úgyis új LED-eket építesz be, egyformákat. De ha alu PCB, akkor nem csinálhatod üvegszálasból, a hűtés miatt.
A régi panel egyszerűen feltérképezhető, hány LED soros, hány párhuzamos. Az adott LED-tok mérete, nyitófeszültsége megállapítható, tehát ebből tudod, a tokon belül hány soros chip.
Utána a feltérképezett hálózatból azt is tudod, sorosan hány darab, azaz mennyi az össz. nyitófeszültség.
Ebből már tudod, milyen szinten terheled meg az áramgenerátort, ami táplálja a konfigurációt. Utána megállapítod a generált áram nagyságát.
Ezután minden információ adott az új LED-ek beszerzéséhez.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Igen, új panelt építek, viszont a lámpában lévő 3 panel egyikét építem újra, ezért fontos, hogy olyan legyen, mint a mellette lévő másik kettő. Arra már rájöttem, hogy ugye autó lévén 12-14,4V feszültségről működik és hármasával vannak sorba kötve a diódák. Szét fogom szedni újra, hogy megmérjem az áramfelvételt, jobban beleásom magam a témába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!