Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A szénmonoxid mérő készülékek...

Tibronc kérdése:

A szénmonoxid mérő készülékek (pl. honeywell termékek Xc100, R200C, Xh100...stb.) alkalmasak-e földgázszivárgás mérésére is?

Figyelt kérdés
Sehol sem találtam rá konkrét választ.

#szénmonoxid mérő #földgáz szivárgás mérő
2023. ápr. 25. 13:51
 1/6 anonim ***** válasza:

Úgy tudom hogy nem,külön lehet kapni.

Pld. Tellur gázérzékelő,hogy mennyire megbízható azt nem tudom.

2023. ápr. 25. 13:55
 2/6 anonim ***** válasza:

a földgáz szivárgás érzékelő az az orrod:)

A földgázt direkt bebüdösitik hogy erős szaga legyen

Nyisd ki a gázrezsót és szagold mega gázt, na ilyen szaga van a földgáznak:)

2023. ápr. 25. 14:13
 3/6 anonim ***** válasza:

A szén-monoxid-érzékelésnek többféle típusa van:

[link]

az optokémiai, biomimetikus (hemoglobint utánzó) és elektrokémiai (üzemanyagcellás) változatok a szén-monoxidra vannak kihegyezve.

A félvezető alapú, fűtött ón-dioxidos szenzoros

[link]

megoldások már érzékelhetnek metánt is - bár a fent említett nem annyira érzékeny metánra, mint az infravörös, éghető gázra érzékeny szenzorok.

2023. ápr. 25. 16:16
 4/6 anonim ***** válasza:
2023. ápr. 25. 16:43
 5/6 anonim ***** válasza:

#4: Ez ( [link] ) csak éghető gáz (földgáz, PB-gáz, városi gáz) detektáló szerkezet

[link]

szén-monoxid érzékelésére gyaníthatólag (bár még a gyártói oldalon sem találni arról információt, hogy milyen elven működik, illetve hogy mennyire érzékeny az adott gázokra) nem jó.

2023. ápr. 25. 18:15
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értékes válaszaitokat. Rothadónarancs ha Te alvás helyett is szaglászol akkor neked nem kell.

Az MVM honlapján olvastam, hogy létezik olyan kombi mérő amely CO-ra és földgázra is riaszt csak szerintük azért nem ajánlott mert az elhelyezésük nem megoldható. Persze a mérőt nem nevesítik.

2023. ápr. 25. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!