Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Elég a garanciajegyet befotózv...

Elég a garanciajegyet befotózva tárolni vagy mindneképp fizikailag is meg kell őrizni?

Figyelt kérdés
Annyi garanciajegyem van már hogy nem győzöm hol tárolni, gondoltam az olcsóbb dolgok gariját bescanelném. El szokták fogadni így is, van valakinek tapasztalata?

2023. ápr. 16. 16:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
46%
Hallod... a cégnél a telefonokal, tabletekkel, laptopokkal, nyomtatókkal, stb stb stb én foglalkozom. Az összes eszköz minden irata elfér egy sima iratszekrény egy polcán. Neked mennyi eszközöd van hogy nemférsz el? :DDDD
2023. ápr. 16. 17:06
 2/12 anonim ***** válasza:
67%

Vannak cégek, amelyek eleve csak pdf-ben küldik meg a kuncsinak...

Persze vannak cégek, akik mindenbe belekapaszkodnak, hogy elutálják az igényt.

2023. ápr. 16. 17:17
 3/12 anonim ***** válasza:
75%

Vegyél nagyobb lakást! :D

Sok esetben nem is kell a pípr, elég a cucc sorozatszáma és az alapján meg mondják van-e rá gari.

2023. ápr. 16. 17:38
 4/12 anonim ***** válasza:
25%
Egy irattartó papucs 2-300 Ft, és egész életedre beleférnek a garijegyek.
2023. ápr. 16. 17:50
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

A lejárt garis cuccok szamláját meg papirját ki kell dobni.

Így egy db irattartó bugyiban, van dossziéban elfér az összes.

2023. ápr. 16. 20:15
 6/12 A kérdező kommentje:

Bár a kérdés lényegén nem változtat de akkor pontosítok.

Valóban nagy hiba hogy nem szoktam szortírozni a régi számlákat, így igen sok össze tud gyűlni. Továbbá az egész család rámsózza mindig a műszaki dolgok vásárlását, és utána már bevett szokás, hogy "tegyem el a garit az a biztos". Aztán ott van a karácsony/szülinapi ajándékok, ha bárkinek veszünk, a számlát nem szoktam oda adni sem a garit, hanem én teszem el, és akkor ott vannak még a saját dolgaink. Persze elfér így is egy irattartóban, bár jó púpos már az az irattartó. A nagyobb probléma az átláthatatlanság, amikor kell valami akkor kutatni kell hogy vajon melyik számla mihez tartozik. Ezért gondoltam hogy egyszerűbb lenne bescanelve, felhőben tárolni innentől kezdve, elnevezve a fileokat, aszerint aminek a garija, így amikor szükséges azonnal kéznél van név szerint, nem kell keresni, nem foglal helyet és egy mozdulattal lehet törölni a 2-3 évnél régebbi garanciákat. Tehát a kérdésem ezért tettem fel, hogy ez mennyire járható út, el fogadják e mindenhol. Aldi például elfogadja ezt tapasztalatból tudom, mert amikor vissza vittem egy porszívót, konkrétan nem kérte el az üzletvezető a garit se a blokkot, hanem azt kérte fotózzam le és küldjem át neki emailben.

2023. ápr. 17. 01:09
 7/12 anonim ***** válasza:
38%

Én értem a problémádat, de hát nem tudjuk, van-e erre jogszabály. Amit te tapasztaltál az Aldiban, azt én is, ezért írtam a #2-t (meg a PCX küldte a garanciajegyet a számlával együtt pdf-ben, én többel nem találkoztam). De életemben már elég sok kötözködő cégbe botlottam bele.

A többi válaszoló meg nem értette a kérdést. :D

2023. ápr. 17. 08:09
 8/12 anonim ***** válasza:
22%

Vihar a biliben.

Ha egy iratpapucsban nem tudsz rendet tartani - még annyira sem, hogy a vásárlás évei szerint szétszelektáld egy-egy genothermbe a papírokat, akkor egy felhős mappában sem fogsz rented tartani. Ez alapvető emberi tulajdonság. Aki hányaveti, rendszerezni képtelen, kuplerájos ember annak a számítógépje is olyan kupis mint a lakása. Kb 30-40 garijegyről beszélünk... ennyit nem sikerül rendbe tenni? :D Már amióta a kérdést kiírta beszkennelhetted volna.

A megoldás:

Mostantól ami új garilevél keletkezik azt szkenneld be. Így szépen lassan felköltöznek a felhőba a papírok. A garileveleket pedig évenként új bugyiban tedd el. Ha ennyit nem tudsz megtenni és ennyi helyed nincs, akkor nálad komoly problémák vannak a meghajtó fogaskerékkel. :)

2023. ápr. 17. 09:08
 9/12 A kérdező kommentje:
Ha elolvasod a fenti kommentem akkor láthatod, hogy pontosan ez a tervem. Most sincs kupi, minden egy mappában van. Mivel írtam hogy az egész család velem rakatja el a garanciákat, mert nálam nem tűnik el semmi, akkor leszűrhetted, hogy nem vagyok annyira rendetlen mint ahogy felvázoltad. Csak amit lehet azt szeretek egyszerűsíteni. Minden iratot amit csak lehet elektronikusan tárolok felhőben, céges, orvosi, adó stb. 1-2 iraton kívűl amit muszáj fizikailag is tárolni, már csak a garanciák/számlák foglalnak helyet a fiókomban. Ezért gondoltam, ideje lenne modernebb formában és egyszerűbben tárolni mint őrizgetni. A kérdés még mindig ugyanaz ami eddig: el fogadják-e már mindenhol ilyen formában?
2023. ápr. 17. 12:17
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem az volt a kérdés fejtsük meg mennyire vagyok rendetlen. Egy egyszerű kérdés volt, el kell e fogadni elektronikus (vagy abból kinyomtatott) formában a cégeknek vagy ragaszkodhatnak az eredeti példány meglétéhez.
2023. ápr. 17. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!