Elég a garanciajegyet befotózva tárolni vagy mindneképp fizikailag is meg kell őrizni?
Vannak cégek, amelyek eleve csak pdf-ben küldik meg a kuncsinak...
Persze vannak cégek, akik mindenbe belekapaszkodnak, hogy elutálják az igényt.
Vegyél nagyobb lakást! :D
Sok esetben nem is kell a pípr, elég a cucc sorozatszáma és az alapján meg mondják van-e rá gari.
A lejárt garis cuccok szamláját meg papirját ki kell dobni.
Így egy db irattartó bugyiban, van dossziéban elfér az összes.
Bár a kérdés lényegén nem változtat de akkor pontosítok.
Valóban nagy hiba hogy nem szoktam szortírozni a régi számlákat, így igen sok össze tud gyűlni. Továbbá az egész család rámsózza mindig a műszaki dolgok vásárlását, és utána már bevett szokás, hogy "tegyem el a garit az a biztos". Aztán ott van a karácsony/szülinapi ajándékok, ha bárkinek veszünk, a számlát nem szoktam oda adni sem a garit, hanem én teszem el, és akkor ott vannak még a saját dolgaink. Persze elfér így is egy irattartóban, bár jó púpos már az az irattartó. A nagyobb probléma az átláthatatlanság, amikor kell valami akkor kutatni kell hogy vajon melyik számla mihez tartozik. Ezért gondoltam hogy egyszerűbb lenne bescanelve, felhőben tárolni innentől kezdve, elnevezve a fileokat, aszerint aminek a garija, így amikor szükséges azonnal kéznél van név szerint, nem kell keresni, nem foglal helyet és egy mozdulattal lehet törölni a 2-3 évnél régebbi garanciákat. Tehát a kérdésem ezért tettem fel, hogy ez mennyire járható út, el fogadják e mindenhol. Aldi például elfogadja ezt tapasztalatból tudom, mert amikor vissza vittem egy porszívót, konkrétan nem kérte el az üzletvezető a garit se a blokkot, hanem azt kérte fotózzam le és küldjem át neki emailben.
Én értem a problémádat, de hát nem tudjuk, van-e erre jogszabály. Amit te tapasztaltál az Aldiban, azt én is, ezért írtam a #2-t (meg a PCX küldte a garanciajegyet a számlával együtt pdf-ben, én többel nem találkoztam). De életemben már elég sok kötözködő cégbe botlottam bele.
A többi válaszoló meg nem értette a kérdést. :D
Vihar a biliben.
Ha egy iratpapucsban nem tudsz rendet tartani - még annyira sem, hogy a vásárlás évei szerint szétszelektáld egy-egy genothermbe a papírokat, akkor egy felhős mappában sem fogsz rented tartani. Ez alapvető emberi tulajdonság. Aki hányaveti, rendszerezni képtelen, kuplerájos ember annak a számítógépje is olyan kupis mint a lakása. Kb 30-40 garijegyről beszélünk... ennyit nem sikerül rendbe tenni? :D Már amióta a kérdést kiírta beszkennelhetted volna.
A megoldás:
Mostantól ami új garilevél keletkezik azt szkenneld be. Így szépen lassan felköltöznek a felhőba a papírok. A garileveleket pedig évenként új bugyiban tedd el. Ha ennyit nem tudsz megtenni és ennyi helyed nincs, akkor nálad komoly problémák vannak a meghajtó fogaskerékkel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!