Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy jelölik a polarizált...

Hogy jelölik a polarizált kondenzátort fizikailag?

Figyelt kérdés
Kondenzátort szeretnék cserélni egy nyákon. Megvannak a paraméterei csak azt nem tudom hogyan tüntetik fel a kondenzátoron, hogy polarizált-e vagy sem.

#kondenzátor #áramkör #polarizált kondenzátort
2015. febr. 2. 20:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Milyen kondenzátor?
2015. febr. 2. 20:20
 2/4 Szirty ***** válasza:

Ha megvannak a paraméterei miért nem írtad le ide?

Sokat segítene a válaszadásban.

Egyébként az elektrolit kondenzátorok polarizáltak és a negatív pólusukat jelölik (nem meglepően "-" jellel).

Így: [link]

2015. febr. 2. 20:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Több is van de az egyik pl:1000u(mikro)F 25V, és arra gondoltam hogy van-e nemzetközi jelölése amit ráírnak a kondenzátorra.(van rajta 2db három betűs jel amit nem tudtam hogy csak típusszám/hasonló megjelölés vagy azt jelenti hogy polarizált vagy stb)
2015. febr. 2. 22:01
 4/4 Szirty ***** válasza:

Érték és feszültség, valamint a kivitele alapján eldönthető hogy polarizált-e.

Ha a feszültsége alacsony, mérete kicsi a kapacitása pedig viszonylag nagy, akkor szinte biztos hogy elektrolit kondenzátor. Főleg ha gumitömítést látsz a pozitív (vagy mindkét) kivezetés felől és alumínium a háza.

A legbiztosabb jele annak hogy polarizált pedig az, hogy fel van tüntetve rajta a negatív pólus, ahogy azt már írtam.

2015. febr. 3. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!