Ha valakinek van egy HD-ready, vagy FUll HD tv-je, és mondjuk a műsorszolgáltatónál előfizetett egy csomagra amelyben van egy csatorna?
és milyen tv-hez van hozzákötve ? gondolom hd-ready ,vagy full hd-tvhez ugye?
azokban nincs beépített ilyen Set Top Box , hogy ne kelljen külön venni?
de meg amúgy akkor ebbe a Set Top Box-ba egy másik kábelnek is kell csatlakoznia nem? mert ebből csatlakozik egy a tv-be a hdmi kábellel , de valahonnan kell jönnie az egésznek hogy legyen "adás" , ez a kábel milyen ? csak egy hagyományos ? vagy az is ilyen hdmi?
Ennyi kérdésen csak a Google segíthet.
Használd egészséggel!
Első vagyok: mire is fizetsz elő?
Műholdas? Kábeles? Földi sugárzású?
Milyen TV-d van? Alkalmas: analóg vagy digitális vételre? Ha digitális DVB-S vagy DVB-S2 szabványú /hazánkban csak ebben sugároznak, ez alkalmas "sima" és és HD adás átvitelére is./
Ettől függ a válasz, ne kívánd, hogy mind a hármat részletesen leírja valaki, amikor a neten minden megtalálható.
Ha utánanéztél és valamit nem értesz, tedd fel a kérdést, fogsz választ kapni, de "előadást" ne várj.
Az "élő " adást nem úgy értetettem , majd mindjárt leírom hogy.
Tv-m az :
samsungLE32b450
igen alkalmas , analóg és digitális jel vételére is.
kábeles szolgáltatásra fizetek elő
tehát végülis az egyértelmű , nekem hogy a digitális csatornák képe szebb mint az analógé, mert ugye az összes csatorna megvan digitálisban is és analógban is .
De pl, ha nézem a tv-t akkor pl van egy olyan csatorna hogy filmbox HD , vagy m1 HD . Ezt is ugye digitálisban nézem , DE most ott van a csatornánál az hogy HD . , tehát ennek a képe valójában HD , vagy valamilyen MÁS kábellel kellene csatlakoznia a tv-mhez hogy ez most tényleg HDban lássam?
Mert nincs nagy különbség képileg a sima digitális sávban lévő nem HD mondjuk RTL-klub, és az m1 HD képe között.
Basszus , ez egy kicsit bonyolultan hangozhat, DE tehát a lényeget lehet érteni , vagy nem? Tehát a lényeg az hogy így hogy én most csatlakoztattam a kábelt a tv-m hátuljába , ennyi elég a HD képminőség eléréséhez?
Vagy nem , az a kábel nem elég, kell még nekem ilyen set top box amit írtál, mert az biztos átalakítja még ebből a kábelből érkező jeleket egy még szebbé, és ez által válik HD-vá végülis.
Mert amit én bedugok a tv-m hátuljába, az nem tűnik valami hiperszuper -modern kábelnek , szerintem ilyet használtak 5-10 éve is , és ez a kábel képes hd jeleket továbbitani a tv-be?
Szevasz! Kezdek belefáradni a válaszolásba, mert:
Írod: TV-d alkalmas analóg és digitális vételre.
Erre a belinkelt oldalon mit látok: "1 db Digitális tuner: DVB-T, DVB-C"
Ezek egyike sem alkalmas analóg vételre, akkor mit kezdjek az ellentmondó információkkal?
Alkalmas viszont kábelen / C= cable!/ érkező digitális vételre, HD-re valószínűleg nem!.
HD kép megjelenítéséhez /már amennyire az a HD ready/ kell egy "doboz" és egy HDMI kábel..
A TV-d felbontása: 1366*768.. Ezt mondják HD-readynek, a full HD 1920*1024 és ráadásul ez még kevés, nem "i", hanem "p" kiegészítő jelzést illik viselnie, műszakilag nagy különbség.
Önmagában az, hogy digitális, nem jelenti azt, hogy szebb a kép, mert ha nagy tömörítéssel adják, akkor inkább gyengébb. Igaz, így 1 analóg csatorna helyén 3-5 digitális fér el!
A HD logó annyit jelent, hogy a felvétel HD-ben történik, a továbbítástól függ /adás, vétel, készülék/, hogy meg is jelenik-e a HD minőség.
""Mert nincs nagy különbség képileg a sima digitális sávban lévő nem HD mondjuk RTL-klub, és az m1 HD képe között."" Persze hogy nincs, mert Te nem HD-ben látod!
Nem szokás, de azon a sima 10-20 éve használt kábelen minden további nélkül lehet HD minőséget átvinni, műszakilag nincs akadálya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!