Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha egy áramkörhöz 5V DC...

Ha egy áramkörhöz 5V DC tápfeszültséget ír a gyártó hogyan tudnám ceruzaelemmel működtetni ?

Figyelt kérdés

Három ceruzaelem 4,5 V vagy négy ceruzaelem 6 V ?

Az áramkör fogyasztása minimális. Egy 8 fokozatú vízszint érzékelő 7 digites egy szegmenses kijelzővel.

2023. ápr. 13. 00:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
57%

Ha a fogyasztás minimális, akkor sokáig el fog menni 3 db új alkáli ceruzaelemről.

1.65V körül van a kezdő feszültség, így 4.95V-ról indulsz.

Az 5V igénylő áramkörök 4.5V-ig még stabilan szoktak működni, meg kell nézni az adatlapot.

4 db ceruzaelem 6.6V-jával jó eséllyel megsütöd.

Mégaz is jó, amit korábban irtak hogy 4 db ceruza akkut raksz bele az NiMH akkuk néveges fesültsége 1.2V, feltöltve kb 1.3V

2023. ápr. 13. 07:25
 12/17 anonim ***** válasza:
32%
Tudom, hogy ez nem válasz a kérdésre, de szerintem egyszerűbb egy powerbankot venni. Azok rendszerint 5 voltot szoktak leadni.
2023. ápr. 13. 09:53
 13/17 anonim ***** válasza:
33%

#12: ha nem "beszéli le" vele a device az USB protokolon a kötelezőket, akkor pár másodpercig ad csak feszültséget a powerbank, aztán elmegy aludni.

Szóval oda még kell valami aktív USB chip is akkor.

2023. ápr. 13. 09:59
 14/17 anonim ***** válasza:
35%

Actív úesbé csippp a divájcba!

Anyám borogass!

2023. ápr. 13. 10:31
 15/17 anonim ***** válasza:
34%

#14: igen, pl egy FTDI.

De ha nem ertesz hozzá, akkor ne pofázz bele.

Évekig fejlesztettem USB device-okat.

De ennél sokkal egyszerűbb egy 5V stab IC-t betenni 4 db ceruzaelem elé.

Nem kell nyákot tervezni es gyártani hozzá.

2023. ápr. 13. 10:34
 16/17 anonim ***** válasza:
37%

Oh I'm sajnálom well hogy bele mertem szpíkülni a nagyok dolgába..... Ég a pofám... annyira butának érzem magam melletted.

Kérdező én is leírom amit már páran: A 3 cerkaelemes megoldás jó lesz. A minimális áramfelvétel mellett elég lesz a 4,5V is.

Ha komolyabb cuccot szeretnél, akkor meg építs magadnak egy saját powerbankot. Elég lesz egy butácska is, nem kell lebeszélni semmit senkivel.

Vegyél egy ilyent, beleteszel két laptopakksiből bontott cellát és évekre le van a gond.

[link]

Ez egy buta cucc, mégis tudja azt hogy nem kapcsol le ha nem beszél senkivel.

2023. ápr. 13. 12:13
 17/17 anonim ***** válasza:

Na basszuskulcs - kinyomoztam a kérdező óhaját!

A készülék típusa: LC4BE08

[link]

[link]

A 4-es (02:56) válaszom mondja meg a tutit!

(A s@ggfejek lepontozták.)

Nem látom hogy milyen IC-k vannak a panelen, de talán még az sem kizárt, hogy nem igényel szigorúan stabilizált tápfeszt, és 4,5-6 volt között is jól elvan. Ezt az IC-k ismerete nélkül nem lehet megítélni, de mindenképp jobb stabilizátorral használni.

A fogyasztása viszont egyáltalán nem "minimális", ezért ha állandóan mennie kell, akkor inkább hálózati tápellátás javasolt.

2023. ápr. 13. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!