Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Jól gondolom, hogy nem érdemes...

Jól gondolom, hogy nem érdemes megvenni kéz alatt újonnan se egy ip kamerát, mert azt ha egyszer feltelepítik egy programra, telefonra azt követően bárhova is van más routerre feltelepítve láthatja az aki előtte feltelepítette bárhova?

Figyelt kérdés
2023. márc. 30. 08:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem.
2023. márc. 30. 09:25
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolod jól.
2023. márc. 30. 09:29
 3/13 anonim ***** válasza:
0%

Jól gondolod.

Nekem van több ilyen kamerám is.

Amennyiben létrehozol egy profilt pl. icsee appban és párosítassz hozzá egy kamerát, onnantól kezdve függetlenül attól, hogy az a kamera hova is van párosítva, milyen routerhez te látni fogod az icsee alkalmazásban létrehozod profilodban. Sőt mi több. Amennyiben tudodd (ha jól mondom serial number számát) egy ilyen kamerának. Arra bárhonnan rá tudsz csatlakozni, függetlenül attól, hogy ismered-e a net jelszavát ahova csatlakoztatva van a kamera.

2023. márc. 30. 09:44
 4/13 anonim ***** válasza:

Az összes létező kamerát lehet resetelni, vagy egy erre szolgáló gombbal, vagy szoftveresen, illetve a csatlakozáshoz szükséges jelszavakat is meg lehet változtatni.

"Amennyiben tudodd (ha jól mondom serial number számát) egy ilyen kamerának. Arra bárhonnan rá tudsz csatlakozni, függetlenül attól, hogy ismered-e a net jelszavát ahova csatlakoztatva van a kamera."

Ezt te sem gondoltad komolyan, ugye? Semmilyen kamerára nem lehet csatlakozni a jelszó ismerete nélkül, legfeljebb a kezdeti beállításnál, de utána már nem.

2023. márc. 30. 09:53
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell kód! A serial number nem változik reseteléssel!

Én is meglepődve tapasztaltam, hogy nem kellett újra telepítenem a kameráimat mikor költöztem. Pedig teljesen más internet szolgáltató lett.

Feleségem feltelepítette az új netre a kamerákat. Onnantól jelen voltak az én profilomban is. Mielőtt azt írnád, hogy csak akkor mikor a netre voltam kapcsolódva, mondoom, hogy nem, mobilnetről is távolról...

2023. márc. 30. 09:59
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

"A serial number nem változik reseteléssel!"

Ilyet nem is írtam.

Ha egyszer társítottad a profilodban a kamerát, az nyilván ott is marad, teljesen mindegy, milyen módon éred el, milyen hálózatról, milyen internetszolgáltatón keresztül.

De az a tény, hogy a kamera párosítva van az appal, az a kamerán is nyilván van tartva, így ha a kamerát reseteled, utána újra kell párosítanod az appal.

Sőt, ha egy profilhoz már társítva van egy kamera, és társításra kerül egy másik profilhoz, akkor jellemzően az előző profil elveszti vele a kapcsolatot.

2023. márc. 30. 10:12
 7/13 anonim ***** válasza:
Én inkább arra figyelnék, hogy ilyen olcsó, noname kamerát ne vegyenek. Nekem otthon TP-Link kameráim vannak, a munkahelyemen vegyesen van Hikvision, D-Link, Dalhua. Én ennél lejjebb nem adnám.
2023. márc. 30. 10:14
 8/13 A kérdező kommentje:

"Ha egyszer társítottad a profilodban a kamerát, az nyilván ott is marad, teljesen mindegy, milyen módon éred el, milyen hálózatról, milyen internetszolgáltatón keresztül."

Ezzel nincs is semmi gond. Azzal van ha egy olyan kamerát megveszek amit esetleg valaki felvett a profiljához, hogy majd nézhesse.

2023. márc. 30. 10:41
 9/13 anonim ***** válasza:

De már leírtam, hogy ha reseteled a kamerát, akkor megszűnik a társítás a korábbi profillal.

Azt is leírtam, hogy a legtöbb kameránál úgy működik, hogy ha társítod egy új profillal, akkor a régi profillal megszűnik a kapcsolat.

Illetve magához a társításhoz is meg kell adni egy jelszót. Kamera típusa válogatja, hogy ilyenkor milyen jelszót kér, van amelyik a kamera alján lévő azonosítót várja, amit majd utána meg tudsz változtatni, de van amelyik eleve egy új, általad választott jelszót kér... ha ezt a jelszót beállítod, akkor csak ezen jelszó ismeretével lehet kapcsolódni a kamerához.

Tehát ha veszel egy használt kamerát, lereszeteled (ekkor alapállapotba kerül az összes jelszó és minden beállítás), majd mindenhol saját jelszót adsz meg, és onnantól fogva nyugodtan használhatod.

2023. márc. 30. 10:47
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Reseteléssel nem szűnik meg a társítás!!

Érdekes, nálunk kétféle kamera van, de nem kértek jelszavat beüzemeléskor, használatkor, csak és kizárólag a wifi jelszó kellett!!

"Azt is leírtam, hogy a legtöbb kameránál úgy működik, hogy ha társítod egy új profillal, akkor a régi profillal megszűnik a kapcsolat."

Ez pedig végképp röhej. Nálunk négy családtagnak más profilja van és társítva vannak mindegyikhez a kamerák.

Illetve magához a társításhoz is meg kell adni egy jelszót.

Már leírtam, hogy nem kelll! Seria szám alapján bárhonnan rájuk lehet csatlakozni.

2023. márc. 30. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!