Ha ki gyullad a konnektor mi tévő legyek?
Pár napja amikor húztam ki a T-dugót szikrázott egyett le vágta az órát és a T-dugó egyik villája bele égett azt utána úgy húztam ki kézzel.
Azóta nem használtam a konnektort.Viszont hülye bátyám rá beszélésére mondta nézzük meg működik e mert ő szerinte csak a T-dugó ment tönkre akkor ha a konnektor is rossz akkor le kell vágnia egyből az órát. Kipróbáltuk úgy hogy le kapcsoltam előtte az órát aztán be dugtam a fogyasztót egy lámpát és fel az órát a lámpa villágított durván egy 5 percig ment aztán ki mentem le nyomtam megint az órát és vissza kihúztam aztán úrja fel az órát.Én félek így használni büdös égett szaga van ha bele szagolok a konnenktorba és ugye anna ka burkolata is meg olvad némileg mikor tötént az incidens így most erre rá paráztma hogy nme kellett volna fogyasztót bele dugni.Össze is vesztem rajta bátyámmal hogy ő biztos nem fog szerelőt hívni mert akkor újra kell vezetékelni az egészet és az meg drága égjen le a putri.... azt mondta sajnos nekem most nincs rá lovém ő meg jön haza hétvégén és kellene neki a konnektor hogy tudja használni és amilyen hülye fogja is mert amúgy meg piásan nem tud józanul gondolkodni.
Nincs sajnos itthon tűzoltó készülékem.
Tudom vízzel nem lehet oltani.De akkor sem ha le van nyomva az óra?
Jobb félni mint megilyedni alapon gondolkodom eléggé parázós ember vagyok.
Esetleg ha meg próbálnám egy száraz takaróval el folytani ez működhet?
Jobb ötletem nincs sajnos.Gondolom nem kellene meg várni amíg le ég a ház.
Most itt ülök és őrzöm a konnektort....
Ahelyett hogy aludnák mert hulla fáradt vagyok munkából haza jövet..
Mihelyst lesz pénzem hívok szerelőt most azon vagyok hogy holnap valakitől kérjek kölcsön és meg tudjam csináltatni mert van itthon már másik konnektor.Hogy mire jön haza idióta testvérem biztonságosan tudja használni.
jah az le maradt amire nincs lehetőségem.
Külön csak abból a konnektorból le kapcsolni az áramot.
FEl ÉS lE Opció van de akkor ez az egész házra igaz.
3 konnektor vna összesen a házban.
Hát áram nélkül nem tudok meg lenni így ezért nem kapcsolom ki az órát hogy itt dekkoljak a sötétben.
Elektromos tüzet akkor sem lehet vízzel oltani, ha le van kapcsolva az óra. Ugyanez vonatkozik a száraz takaróra is, hiszen az is meggyulladhat és már tovább is terjed a tűz.
Ha így szikrázik valami, azonnal áramtalanítani kell a lakást, és egy ilyen poroltóval lehet oltani.
Meg az sem jó, ha egy konnektorról hosszabbítóval, vagy T dugóval túl sok fogyasztó megy egyszerre. Gondolom, ha a bátyád szerint át kell húzatni a vezetékeket, akkor már régiek lehetnek. Erre mindenképpen össze kell spórolni a pénzt. Tudom, hogy nem olyan egyszerű ez, főleg mostanában.
De muszáj lenne, hogy egy szerelő mihamarabb átnézze a vezetékeket, és közösen kitaláljátok, hogy mit és hogyan lehetne megoldani.
Lángmentes anyagok használata kötelező ilyen téren, azaz legfeljebb izzik, füstöl, de lángra nem kap.
Feleslegesen aggódsz szerintem. Elméletben egy elszenesedett anyag, ami feszültség alá kerül, tovább égethetné önmagát, de erre nálad elég kicsi az esély.
Kihúztad, nincs átvezetés, nincs izzás, nincs semmi.
Majd egy hozzáértő kicseréli a konnektort. Vagy csak meg kell húzni egy csavart, illetve tisztítani azt a részt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!