Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan lehet külföldön mobilne...

Hogyan lehet külföldön mobilnetem?

Figyelt kérdés

Pár hete volt egy utam és a határ után ledobott a mobilnet. Netfone szolgáltatónál vagyok, ők elvileg meg csak Magyarországon vannak.

A szolgáltatóval amúgy még nem beszéltem ezügyben.

Lesz a későbbiekben is ilyen kiruccanás és nem szeretnék még egyszer pofára esni emiatt 🙈

2023. márc. 12. 16:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Minden magyar szolgáltatónak csak Magyarország területén van hálózata, ha elhagyod az országot nem lesz hálózati kapcsolat. Kivéve akkor, ha a szolgáltatódnak az adott országban van roaming partnere és a roaming szolgáltatás be van kapcsolva, akkor az adott partner hálózatra csatlakozik fel a telefon és a szolgáltató által megadott feltételek és díjak mellett használhatod az idegen hálózatot. Rá kell kérdezni a szolgáltatónál, hogy a célországban van-e partnerük és ha igen, melyik az, a határátlépés után érdemes kézi hálózatválasztásra állítani a telefont és kiválasztani az adott partner hálózatot, mert ha a telefon valamiért egy másikra akar mindenáron felmenni (megesik) akkor járhatsz így.
2023. márc. 12. 17:12
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Azért furcsa ez nekem, mert tavaly nyáron még yetteles voltam és mindenféle hókuszpókusz nélkül tudtam használni a mobilnetet. Plusz pénzt se számláztak ki. Most meg hiába kapcsolgattam be a roamingot, apn-t semmit nem ért.

2023. márc. 12. 17:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem is ugyan ez volt, manuálisan kellett kiválasztanom a hálózatot, és utána javult meg.
2023. márc. 12. 17:55
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A négy saját hálózattal rendelkező magyar szolgáltató (Telekom, Yettel, Vodafone, Digi) szinte az összes EU-s szolgáltatóval partner, de sok más országban van legalább egy partnerük, így az EU-ban (abból kiindulva hogy nem volt díja) általában működik azonnal. A virtuális szolgáltatóknál (akiknek nincs saját hálózata, hanem valamelyiket bérlik a saját szolgáltatásukhoz) viszont ez nem biztos, náluk kell érdeklődni.
2023. márc. 12. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!