Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mit kell tennem, ha 14 napon...

Mit kell tennem, ha 14 napon belül szeretnék visszavinni egy terméket a Media Markt-ba?

Figyelt kérdés
A webáruházon keresztül vásároltam, majd "Online átvétel" történt személyesen a boltban. Ha jól értem, ilyen esetben is élhetek 14 napos elállással, mit kell tennem pontosan? Ki kell tölteni valamit, vagy csak vigyem vissza és adjam le?

2023. márc. 8. 08:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
97%
Visszaviszed, a többit majd mondják.
2023. márc. 8. 08:45
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Mi a tököm az online átvétel? Elméletileg ha személyesen vetted át akkor nem érvényes jogilag az elállási jog, de lehet hogy a MM ennél több jogot biztosít a vásárlóinak.
2023. márc. 8. 08:57
 3/13 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Attól, hogy személyesen vette át, de online rendelte, ugyanúgy van 14 napja, hogy visszavigye vagy küldje a terméket. Pár kivétel van, pl fülhallgató, ha már bontva van, azt nem veszik vissza.
2023. márc. 8. 09:03
 4/13 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Nézd meg a Media Markt oldalán, vagy menj be személyesen és kérdezd meg, mi a teendő.
2023. márc. 8. 09:04
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Online vette meg, csak elment érte átvenni.

Vidd vissza az átvételi pontra, és intézik.

2023. márc. 8. 09:04
 6/13 A kérdező kommentje:

Elég ha viszem magát a terméket, illetve a számlát és a garanciát?

A weboldalon ezt írják "Az elektronikus számla mellékletét képező kinyomtatott termékvisszaküldési lapot töltse ki.", de nekem nincs ilyen termékvisszaküldési lap a számlánál.

2023. márc. 8. 09:20
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, csak vidd vissza, és ott intézik.
2023. márc. 8. 09:30
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Mi a tököm az online átvétel?"

Ez egy ilyen öszvér megoldás :D

A lényeg, hogy ha onlány rendelsz valamit, nem tudod megnézni, kipróbálni, megfogdosni, akkor jár az elállási jog. Akkor is ha az onlány rendelt terméket személyesen vetted át. Mivel a vásárláskor nem tudtad megfogdosni.

Kérdező a google keresőt nálatok kikötötték?

Segítek, kattintsd ide: [link]

Az elállási nyilatkozatot kell kitöltened. Akár otthon is megcsinálhatod, de adnak az üzletben is.

Aztán hazamész és vársz, mert a cégnek szintén 14 napja van arra hogy visszautalja a pénzedet.

2023. márc. 8. 10:09
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg rosszul tudtam.

"Az elállási jog érvényesítése esetén a kereskedő köteles a vételárat, illetve a szállítási költséget legkésőbb 14 napon belül visszafizetni. Internetes rendelés és annak személyes átvétele esetén is távollévők között kötött szerződésről beszélünk, azaz élhetünk elállási jogunkkal."

Még anno valamelyik webshop ÁSZF-jében olvastam, hogy ha személyesen veszem át a terméket, akkor nem érvényes az elállási jog, de akkor az jogtalan eljárás a webshop részéről ezek alapján.

2023. márc. 8. 11:33
 10/13 A kérdező kommentje:
Amikor bemegyek leadni, akkor egyébként kibontják a dobozt és mindent részletesen végignéznek? Vagy ezt majd utólag teszik meg, és ettől függően utalják vissza a pénzt?
2023. márc. 8. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!