Valami ingyenes alternatíva a fizetőssé vált messenger és facebook helyett? Létezik?
Személyes kapcsolatok.
Rosszabb esetben telefon, e-mail, SMS...
Nem lett fizetős a Facebook, sem a Messenger. Eddig a szolgálatói gyakorlat az volt, hogy bizonyos üzenetküldő alkalmazások által generált adatforgalmát nem számolta (ugye ilyen volt a Messenger, de asszem még egyes csomagok esetén a Viber vagy a Whatsapp is). Ezt EU nem szerette volna, így most már minden alkalmazás adatforgalma csökkenti a havi adatforgalmi keretet.
Így most már nem fogsz találni olyan üzenetküldő alkalmazást aminek a használata ne csökkentené a netedet. Max. olyat ami kevesebb nettel beéri. Vagy váltasz korlátlan netes csomagra és akkor megoldódik ez a gond is.
Még mindig nem fizetős, soha nem is lesz az.
Ingyenes alternatíva pedig rengeteg van.
Semmi nem lett fizetős, ugyanúgy használhatod tovább ingyen ahogy eddig, és ugyanúgy letöltheted ingyen ahogy eddig.
A mobilnetedet persze használja, de azt összes,általad ingyenesként gondolt csevegő alkalmazás is, amire kérdezel.
Alapvetően azt kell valahogy lemérni, leméretni, hogy anélkül, hogy feltétlenül, okvetlen különösebb erőfeszítést tennél, hogy önmérsékeld magad etéren, mennyit fogyasztanál.
Aztán már csak - tedd a szívedre a kezed, ne nekünk, magadnak valld be - hogy tényleg kell-e ennyi. S ha kell, akkor oké, meg lehet-e oldani bárhogy máshogy (wifi-vel, szomszéd wifijével, belefizetve az ő internetjébe, vagy mindegy hogy) ingyen.
Ha igen, akkor felesleges annál több, mint amit amúgy is maximálisan (de legalábbis jól) kihasználsz.
Ha nem lehet és kell, akkor meg csomagot kell lépni felfele, azaz magasabb csomagra kell váltani (internetmennyiségben és - mivel ingyen kenyér egyik szolgáltatónál sincs (csak karácsonykor szoktak adni ingyen ajándék mobilnetet, de az más "tészta", meg korona idején kötelezték őket, de az megint más dolog) - árban is mindenképp).
Amúgy meg millióegy oi
Hiába találsz minimális forgalmat zabáló appot, ha akikkel irkálni akarsz, azoknak ez nincs fent.
Ha útközben fel KELL nézned Messengerre?
Miért kell? Ha fontos az ott leírt infó, kifotózod, ha infó kell, vagy azt kapnál, telefonálsz.
Soha nem volt még olyan, hogy út közben nekem fel KELLjen néznem Messengerre.
(30 vagyok és nincs okostelefonom, mert ahogy leírtam, emiatt sincs rá szükségem. 7.000 ft-os nyomógombossal élek teljes életet.)
Sokan csak okot keresnek rá, hogy kelljen nekik okostelefon, meg korlátlan net.
8: Szerintem nekünk nem tisztünk, úgy értem nem feladatunk megszabni, hogy mit csinálhat a kérdező.
7. vagyok, annyit akartam még írni, hogy elvileg a Messengernek és a Facebooknak is van Lite néven (Messenger Lite, Facebook Lite) néven kevesebb adatot zabáló változata. (Nagyon fontos, hogy NEM Light, hanem Lite néven írandó, illetve keresendő.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!