Honnan tudom melyik a fázis ha nincs villany? Ki lehet ezt mérni valahogy? Kép!
Bojlet bekötés szétégett.
Kép: [link]
Felső jön a falből, az alsók mennek a bojlerhez.
Most nem megy a vezérelt, úgyhogy nem tudom fázisceruzával kimérni melyik a melyik.
Van erre valami jó praktika?
Na mögcsináltam. Igen, az a fázis ahol a kettő ér van. Mindkettőn van is fázis. Meg kellett várnom mire bekapcsol a vezérelt... Addig kicsengettem a vezetékeket mindkét irányban. Visszavágtam a jó, nem égett részig, összekötöttem új sorkapoccsal. Már fél órája megy, nem melegszik semmi. Sem a sorkapcsok sem a vezetékek.
Értem én hogy miért hívjak szerelőt, de ha nincs akkor mit csináljak?. Nagyvárosban persze hogy van gyorsszerviz, de itt csak alkesz szerelők vannak akik ilyenek miatt el sem indulnak. Ez a farok is csak azért vette fel, mert ismer. De még így sem jön ki. 🤷♂️
Tudom hogy át kellene szerelni, de nem akarok nekiállni, mert nem akarok itt maradni. Ha megcsinálnék mindent a házon, akkor 20 milla alatt nem úsznám meg. És 10-12 millánál többért nem tudnám eladni. az 8 millió bukó. Nem mindig fekete vagy fehér az élet!
"ha “leégett” (jelentsen ez bármit), akkor meg kéne nézni mi okozta..."
Így ránézésre a sorkapocs rossz érintkezése okozta, mivel az égésnyom ott van.
Alumínium volt bekötve a bevonat nélküli sárgaréz sorkapocsba. Az alu meg a réz nem túl jó barátok ugye...
" és a gyökérokot megszüntetni"
Kábel visszavágása, újrablankolása, alimíniumbarát kötés megvalósítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!