Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Honnan tudom melyik a fázis...

Honnan tudom melyik a fázis ha nincs villany? Ki lehet ezt mérni valahogy? Kép!

Figyelt kérdés

Bojlet bekötés szétégett.

Kép: [link]

Felső jön a falből, az alsók mennek a bojlerhez.

Most nem megy a vezérelt, úgyhogy nem tudom fázisceruzával kimérni melyik a melyik.

Van erre valami jó praktika?

2023. márc. 1. 17:18
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Na mögcsináltam. Igen, az a fázis ahol a kettő ér van. Mindkettőn van is fázis. Meg kellett várnom mire bekapcsol a vezérelt... Addig kicsengettem a vezetékeket mindkét irányban. Visszavágtam a jó, nem égett részig, összekötöttem új sorkapoccsal. Már fél órája megy, nem melegszik semmi. Sem a sorkapcsok sem a vezetékek.

Értem én hogy miért hívjak szerelőt, de ha nincs akkor mit csináljak?. Nagyvárosban persze hogy van gyorsszerviz, de itt csak alkesz szerelők vannak akik ilyenek miatt el sem indulnak. Ez a farok is csak azért vette fel, mert ismer. De még így sem jön ki. 🤷‍♂️

Tudom hogy át kellene szerelni, de nem akarok nekiállni, mert nem akarok itt maradni. Ha megcsinálnék mindent a házon, akkor 20 milla alatt nem úsznám meg. És 10-12 millánál többért nem tudnám eladni. az 8 millió bukó. Nem mindig fekete vagy fehér az élet!

2023. márc. 1. 21:24
 12/13 anonim ***** válasza:
62%
20 milla? Villában laksz, vagy mi?
2023. márc. 2. 08:18
 13/13 Szirty ***** válasza:

"ha “leégett” (jelentsen ez bármit), akkor meg kéne nézni mi okozta..."

Így ránézésre a sorkapocs rossz érintkezése okozta, mivel az égésnyom ott van.

Alumínium volt bekötve a bevonat nélküli sárgaréz sorkapocsba. Az alu meg a réz nem túl jó barátok ugye...

" és a gyökérokot megszüntetni"

Kábel visszavágása, újrablankolása, alimíniumbarát kötés megvalósítása.

2023. márc. 2. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!