Honnan tudom melyik a fázis ha nincs villany? Ki lehet ezt mérni valahogy? Kép!
Bojlet bekötés szétégett.
Kép: [link]
Felső jön a falből, az alsók mennek a bojlerhez.
Most nem megy a vezérelt, úgyhogy nem tudom fázisceruzával kimérni melyik a melyik.
Van erre valami jó praktika?
Amelyik a védőföldhöz képest nem szakadás az a nulla.
De hozzátenném, hogy:
1. A bojlernek teljesen mindegy melyik a nulla és melyik a fázis. A nulla színe a kék ha helyesen van bekötve, ami a képen a középső.
2. Sufniban nem mókolunk villanyt, hívunk szakembert!
Volt rá egy láda söröm, hogy az első okostojás a szerelőt fogja mondani :D
Azt mondta a villanyszerelő - itt lakik 2 utcányira - hogy egy k... csokit ki tudsz cserélni te is ..... és még egy kis káromkodás és rámnyomta. Másik villanyász nincs a faluban. Ezt is sokan inkább elásnák mint dolgoztatnának vele. Ide a világ végére meg nem fog eljönni senki egy sorkapcsot kicserélni.
Ez a realitás srácok.
Nem gányolás, 72-ben épült a ház, ez valszeg azóta így van. Én "téptem" ki jobban a dobozból hogy jól le tudjam fényképezni.
Mondjuk, én elég kezdő villanyszerelő vagyok, de ránézésre ezek elég vékony vezetékek, és bár szar a kép, de alunak néz ki.
Ha ez a bojler ‘72 óta így van, akkor ideje a bojlert is cserélni, meg a vezetéket is.
Nem mellesleg, ha “leégett” (jelentsen ez bármit), akkor meg kéne nézni mi okozta és a gyökérokot megszüntetni, ha csak kicseréled a sorkapcsot, akkor újra előjön a hiba, csak lehet abba ezúttal bele is hal valaki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!