Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Honnan tudom melyik a fázis...

Honnan tudom melyik a fázis ha nincs villany? Ki lehet ezt mérni valahogy? Kép!

Figyelt kérdés

Bojlet bekötés szétégett.

Kép: [link]

Felső jön a falből, az alsók mennek a bojlerhez.

Most nem megy a vezérelt, úgyhogy nem tudom fázisceruzával kimérni melyik a melyik.

Van erre valami jó praktika?

2023. márc. 1. 17:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%
Hívsz egy szerelőt, az tudni fogja.
2023. márc. 1. 17:20
 2/13 Szirty ***** válasza:
100%

Amelyik a védőföldhöz képest nem szakadás az a nulla.

De hozzátenném, hogy:

1. A bojlernek teljesen mindegy melyik a nulla és melyik a fázis. A nulla színe a kék ha helyesen van bekötve, ami a képen a középső.

2. Sufniban nem mókolunk villanyt, hívunk szakembert!

2023. márc. 1. 17:26
 3/13 anonim ***** válasza:
70%
Hű micsoda gányolás, jó hogy nem csapott agyon még senkit. Hívj egy szerelőt, mert ennek nem lesz jó vége.
2023. márc. 1. 17:27
 4/13 A kérdező kommentje:

Volt rá egy láda söröm, hogy az első okostojás a szerelőt fogja mondani :D

Azt mondta a villanyszerelő - itt lakik 2 utcányira - hogy egy k... csokit ki tudsz cserélni te is ..... és még egy kis káromkodás és rámnyomta. Másik villanyász nincs a faluban. Ezt is sokan inkább elásnák mint dolgoztatnának vele. Ide a világ végére meg nem fog eljönni senki egy sorkapcsot kicserélni.

Ez a realitás srácok.

Nem gányolás, 72-ben épült a ház, ez valszeg azóta így van. Én "téptem" ki jobban a dobozból hogy jól le tudjam fényképezni.

2023. márc. 1. 17:33
 5/13 A kérdező kommentje:
A két szélső szakadásvizsgálóval nézve sípol.
2023. márc. 1. 17:40
 6/13 anonim ***** válasza:
53%
Ilyen okostojások korán szoktak halni . . .
2023. márc. 1. 17:52
 7/13 anonim ***** válasza:
A zöld/sárga legyen jó helyen a földelésen, a másik kettő mindegy, működni fog.
2023. márc. 1. 18:04
 8/13 anonim válasza:
Nem is fontos tudnod. A zöld/sárga legyen jól azonosítva a másik kettő mindegy lehet.Ha már nekimertél fogni akkor tudnod kell a megégett kötés javítási szabályait.Azért szakember hívása megfontolandó.Fő a biztonság.
2023. márc. 1. 18:42
 9/13 anonim ***** válasza:

Mondjuk, én elég kezdő villanyszerelő vagyok, de ránézésre ezek elég vékony vezetékek, és bár szar a kép, de alunak néz ki.

Ha ez a bojler ‘72 óta így van, akkor ideje a bojlert is cserélni, meg a vezetéket is.

Nem mellesleg, ha “leégett” (jelentsen ez bármit), akkor meg kéne nézni mi okozta és a gyökérokot megszüntetni, ha csak kicseréled a sorkapcsot, akkor újra előjön a hiba, csak lehet abba ezúttal bele is hal valaki

2023. márc. 1. 18:46
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem azert mondom de azok a vezetekek nem tul veknyak egy bojlerhez? foleg hogy 50 eves en mar nem biztos rakotnem a bojlert foleg ilyen allapotban de ahogy a tobbiek is mondjak a zold sarga a fold azt nem szabad felcserelni a keket es feketet nyugodtan viszont azt nem ertem ha jol latom a falba van barna meg fekete kabel is ami egybe megy ami eleg gany megoldas igaz fazis szine mind a ketto de akkor is en itt ujra huznam az egeszet az oratol mert tuzveszelyes szamomra
2023. márc. 1. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!