Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Airtag hogy működik?

Airtag hogy működik?

Figyelt kérdés
2023. febr. 11. 10:16
 1/7 anonim ***** válasza:
47%
Bluetoothon sugározza az azonosítóját, ha ezt egy iPhone befogja elküldi az azonosítót és a lokációját az Apple szervereire. Na ezért se veszek almát, mert mások eszközei miatt járatja a GPS-t és fogyasztja a mobilnetem.
2023. febr. 11. 11:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Az tényleg rohadt nagy adatforgalom...
2023. febr. 11. 13:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

1. még repülő módban is működik a gps az iPhoneonon! Csak szólok. Pont azért, hogy meg lehessen keresni.

De amúgy jól írtad, a Find My hálózatot használja az Airtag.

Egyébiránt tárgyalásban van az Apple a többi telefonogyártóval, hogy ki tudják terjeszteni ezt a hálózatot. Úgyhogy az Android is fel fog ülni erre a vonatra hamarosan. Mindegy lesz hogy milyen telefonod van, fogja járatni a gpst és a netet.

Amúgy meg egy facebook like-ról szóló értesítés kb 10000x több adatot fogyaszt mint egy ilyen kommunikáció.

2023. febr. 11. 15:29
 4/7 anonim ***** válasza:
#3 akkor se azért fizetek a netért, hogy a telefon magától fogyassza, a GPS pedig zabálja az akkut, ami miatt ha pont kéne telefonálni és lemerül az elég nagy szívás, a folyamatos bluetooth scannelésről már ne is beszéljünk. De köszi az infót, akkor kerülni fogom azokat a telefonokat amik ezt tudják, ha én repülő módba teszem az nem véletlen, pont azt akarom hogy ne kommunikáljon.
2023. febr. 11. 15:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Hihetetlen micsoda emberek vannak :D Belenéznék egyszer egy ilyennek a fejébe... micsoda káosz lehet ott! :DDDD

Kérdező úgy működik az Airtag, hogy hozzárendeled az AppleID-dhez, aztán ráakasztod arra amit majd elveszítesz.

Aztán amikor elveszett módba kattintod a telefonod Lokátor appjában az Airtaget, akkor az elkezd sugározni egy jelet. Ezt érzékelik a közelében lévő a Find My szolgáltatást támogató eszközök, ideális esetben akár 100 méteres körzetben is. Szóval nem kell aggódni, valaki telefonján kerestül el fogja tudni küldeni a hálózatnak hogy hol van. Ekkora hatósugárban elég kicsi az esélye hogy mindenki olyan félkegyelmű legyen mint a kedves 4-es. Te pedig a Lokátor appban látni fogod a helyzetét az Airtagnak. Amikor megközelíted, akkor az új bluetooth technológiának hála szinte centi pontosan meg fogja mutatni a telefonod, hogy hol az Airtag. Az Airtagban nincs GPS, vagy más helymeghatározásra szolgáló cucc, csak a környezetében lévő más eszközökön keresztül tudja bemárni a helyét.

Vam erről rengeteg videó. érdemes megnézegetni őket: https://www.youtube.com/results?search_query=how+airtag+works+

2023. febr. 11. 16:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2023. febr. 13. 10:48
 7/7 anonim válasza:

szerintem sima titkosított Bluetooth-hálózatot használ az AirTag. Egyébként pedig ilyesmi már régóta létezik, pl a Chipolo.

Én csak azt látom benne újdonságnak, hogy más készülékeket is igénybe tud venni.

Persze ha a Duna parton hagytam el a cuccom, akkor ugyanúgy fújhatom a Tag-gel együtt, az nem fog GPS jelet adni.

2023. aug. 16. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!