Airtag hogy működik?
1. még repülő módban is működik a gps az iPhoneonon! Csak szólok. Pont azért, hogy meg lehessen keresni.
De amúgy jól írtad, a Find My hálózatot használja az Airtag.
Egyébiránt tárgyalásban van az Apple a többi telefonogyártóval, hogy ki tudják terjeszteni ezt a hálózatot. Úgyhogy az Android is fel fog ülni erre a vonatra hamarosan. Mindegy lesz hogy milyen telefonod van, fogja járatni a gpst és a netet.
Amúgy meg egy facebook like-ról szóló értesítés kb 10000x több adatot fogyaszt mint egy ilyen kommunikáció.
Hihetetlen micsoda emberek vannak :D Belenéznék egyszer egy ilyennek a fejébe... micsoda káosz lehet ott! :DDDD
Kérdező úgy működik az Airtag, hogy hozzárendeled az AppleID-dhez, aztán ráakasztod arra amit majd elveszítesz.
Aztán amikor elveszett módba kattintod a telefonod Lokátor appjában az Airtaget, akkor az elkezd sugározni egy jelet. Ezt érzékelik a közelében lévő a Find My szolgáltatást támogató eszközök, ideális esetben akár 100 méteres körzetben is. Szóval nem kell aggódni, valaki telefonján kerestül el fogja tudni küldeni a hálózatnak hogy hol van. Ekkora hatósugárban elég kicsi az esélye hogy mindenki olyan félkegyelmű legyen mint a kedves 4-es. Te pedig a Lokátor appban látni fogod a helyzetét az Airtagnak. Amikor megközelíted, akkor az új bluetooth technológiának hála szinte centi pontosan meg fogja mutatni a telefonod, hogy hol az Airtag. Az Airtagban nincs GPS, vagy más helymeghatározásra szolgáló cucc, csak a környezetében lévő más eszközökön keresztül tudja bemárni a helyét.
Vam erről rengeteg videó. érdemes megnézegetni őket: https://www.youtube.com/results?search_query=how+airtag+works+
szerintem sima titkosított Bluetooth-hálózatot használ az AirTag. Egyébként pedig ilyesmi már régóta létezik, pl a Chipolo.
Én csak azt látom benne újdonságnak, hogy más készülékeket is igénybe tud venni.
Persze ha a Duna parton hagytam el a cuccom, akkor ugyanúgy fújhatom a Tag-gel együtt, az nem fog GPS jelet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!