Szaggatottan működik 15 perc után a kis szökőkút, mi
lehet az ok?
Figyelt kérdés
Van egy kinai , 2x2AA-s elemmel működött, szobaszökőkutam, amiben tönkrement a kis búvárszivattyú, rendeltem egy kisértetiesen azonosnak látszó - nem volt rajta semmi adat - Talán 3v-os szivattyút, amit be is kötöttem a szökőkútba, de közel másfél óra alatt leszívta az elemeket. Elővettem egy öreg Nokiás adaptert, bekötöttem, megy, mint a fene, de 15 perc után szaggatni kezd, pihentetés után ismét megy folyamatosan 15 percig. Csökkentenem kellene a betáp feszültséget?
#Szobaszökőkút betáp#Tápfesz nagyobb lehet-e?
2023. febr. 5. 11:12
1/5 anonim válasza:
"de 15 perc után szaggatni kezd, pihentetés után ismét megy"
Melegszik.
2023. febr. 5. 11:37
2/5 anonim válasza:
A kínai víz amihez tervezték sokkal lágyabb,homogénebb.A hazai víz durvább,meg kellene próbálni finom szűrőn átengedni...
2023. febr. 5. 11:47
3/5 Szirty válasza:
Ha figyelembe vetted a motor teljesítményét, feszültségét, a használt adapter feszültségét és teljesítményét, ezek alapján megfelelőnek minősült, akkor ok.
Ha nem, akkor az lehet a baj, hogy körültekintés nélkül rákötöttél egy ismeretlen motort egy véletlenszerűen választott adapterre.
Ha pozitívan akarjuk nézni a dolgot, akkor nézzük azt hogy az adapterben van túláram/hővédelem és ezért inkább leáll, nem a lakást gyújtja fel.
2023. febr. 5. 14:06
4/5 anonim válasza:
Hát hány voltos az az adapter?
Szerintem is túlmelegszik. Nem sokáig fog így működni. Lehet csupán csak azért megy még, mert a víz miatt intenzívebb a hőelvonás. Lehet ha ugyanarra a motorra csak úgy simán rákötnéd az adaptert, akkor percek alatt füstölne el.
2023. febr. 5. 14:17
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket, egy változtatható feszültségű adapterrel kötöttem össze a kisszivattyút, amiről a rendelés adataiból kisillabizáltam, hogy 3 V-os, arra állítva az adaptert, vígan megy órákig. Köszönöm mégegyszer a segítségeteket - Petibácsi
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!