A 700 MB-os CD lemez az tényleg kereken 700 MB? Ha nem, akkor mekkora a valós kapacitása? Összesen hány MB adatot lehet kiírni rá?
Igen, annyi. A DVD-k-nél és BluRay-eknél van eltérés.
A 4,7 GB-nak jelzett DVD valójában csak 4,38.
A 25 GB-os BluRay pedig csak 23,3.
"A 4,7 GB-nak jelzett DVD valójában csak 4,38.
A 25 GB-os BluRay pedig csak 23,3."
Semmilyen eltérés nincs.
igen annyi.
Viszont ha amit másolnál és pl 705 MB, akkor túl lehet írni, bár nem mindegyik CD-t, és nem biztos hogy beolvassa. De én már Panasonic CD-re írtam 720 MB-ot is, ennyinél megállt az írás. Fujitsu CD-DVD kombó író-olvasót használtam, pontos típust nem tudok.
A 700MB CD re 700MB adat fér fel, vagy pár MB-al túlírható.
Viszont VideoCD ként 800MB mpeg1 fér rá. Talán audio CD ként is max 800MB megfelelően előkészített wav írható rá vagy nyerhető ki belőle. (azért mert ezeken nincsenek adatvédelmi bitek)
De manapság inkább DVD+R et használj, arra akár 8GB is elfér, de nem túlírható.
Ha jól emlékszem, régen a Total Commanderben úgy válogattam össze az adatokat, hogy nyomtam rá egy helyfoglalást (nálam F2).
Erre kiírja a méretet byte-okban (ha úgy állítom be). Ekkor a célérték a lemez mérete:
700 000 000
4700 000 000
...és így tovább.
Tehát addig válogattam az anyagot, míg legjobban megközelítettem a célértéket.
Természetesen az íróprogram segítségével is lehet operálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!