Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A villanyóra feletti olvadóbiz...

Nagybikatok kérdése:

A villanyóra feletti olvadóbiztosíték cserélye?

Figyelt kérdés

Nagyon régi ilyen kerek olvadóbiztosíték van egy épületben. Alatta az óra+kismegszakító 16A.

Ki szeretném cserélni azt a régiséget felette. 16A kismegszakítót tehetek a helyére?

2023. febr. 9. 11:31
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Figyeld a színkódot:

[link]

Plomba p betű, cseréje pontos j betű!

2023. febr. 9. 12:48
 12/30 anonim ***** válasza:
Na itt jol beoltottak a "szakemberek". Az az olvado biztositék biztosan nincs az ora elött! Minden olvadobiztositékra rá van irva az áramérték. Kiveszed, és végén a fémrészbe beütve vagy az oldalán a porcelánra ráirva le tudod olvasni. Nyugodtan ki is cserélheted kismeszakitora, csak ahhoz feszültségmentesitened kell az oránál levö kismegszakitonál. Ellenörizned kell a lekapcsolás eredményét!!!! (Ezt a cserét valoban jobb ha szakira bizod, mert ha valami akadály merül fel a csere kapcsán azt nem biztos, hogy meg tudod oldani!)
2023. febr. 9. 12:52
 13/30 anonim ***** válasza:
0%

Gőzöd se lehet szakikám, arról hogy a kérdező miről ir, egy almérőt is nézhet villanyórának, társasházba, meg a villanyóra előtt is főmérő van, ha meg még három fázisú is akkor a mágnesrelétől kezdve a kapucsengőig bármi lehet!

Azt se tudod milyen épületbe lakik a kérdező...

2023. febr. 9. 13:33
 14/30 A kérdező kommentje:
Pár éve cserélték a villanyórát és a kismegszakítót. (Szolgáltato) de ahoz a régiséghez nem nyúltak. Ebből gondoltam, hogy az már az én saram.
2023. febr. 9. 13:52
 15/30 A kérdező kommentje:
11-es köszi. Nem tudtam hogy plonbának kell írni a cseréje meg nem is láttam, hogy hol írtam el, de köszi!
2023. febr. 9. 13:54
 16/30 anonim ***** válasza:

"Az olvadó biztosíték valószínűleg az óra előtt van még"

Olyan szerintem hetven éve volt utoljára.

"Amennyiben ezt az évente járó villanyóra leolvasó nem jelenti, és nem jönnek kicserélni akkor az azt jelenti, hogy megfelelő igy ahogy van!"

Nem, hanem azt jelenti, hogy nem a szolgáltató kezeli.

"és FAM minősítésed is"

Látszik, hogy hallottál már valamiket, csak épp nem tudod, miket hallottál.

"vagy ha saját részen van a probléma (villanyóra után) akkor egy regisztrált villanyszerelőt kell hívni aki felülvizsgálatot végez."

Ez is elég nagy blődség, felülvizsgálatot a felülvizsgálók végeznek, ahhoz meg nem kell regisztrált szerelőnek lenni, a regisztrált szerelők meg csak aq könnyű pénzt nézik.

"meg a villanyóra előtt is főmérő van"

De ha megfordul a villanyóra, akkor mögötte lesz a főmérő.

2023. febr. 9. 14:27
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

akkor már csak egy betű

:)

plomba

2023. febr. 9. 14:34
 18/30 A kérdező kommentje:

Na ha a nagy része a társaságnak ilyen hű de mindent is tudok.

Akkor kérek 1 linket

Hossza 49

Szélesebb vége 11 vagy 12. Nincs tolómerőm

Keskenyebb 8

A közepe minimálisan szélesebb mint a vastagabb vége kb. 1 mm

2023. febr. 9. 16:13
 19/30 anonim ***** válasza:

itt van:

[link]

2023. febr. 9. 18:24
 20/30 anonim ***** válasza:

Tessék:

[link]

Az ember azt hinné, aki segítséget kér, az visszafogja a paraszt stílusát.

2023. febr. 9. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!