Valaki tud olcsóbb Wifi (IP) kamerát ami mozgás detektáláskor saját szerverre (FTP,HTTP,RTSP, stb) képes a videót küldeni?
Találtam ilyet többet is, de csak a 40-50eFt kategória fölött.
TPLink, DLink, Xiaomi olcsóbb (<20eFt) "otthoni" kamerák bár tudnak videó mentést szerverre (folyamatos vagy csak mozgás esetére), de csak a FIZETŐS saját felhőjükbe. Nyilván ezek is tudhatnának (nem a HW gátolja) FTP/HTTP/SMB/stb feltöltést, de mostanában a gyártók bacnak belerakni ezt a funkciót firmware-be. Értehtő milyen gazdasági megfontolás alapján (+havidíj a felhőért).
Csak helyi SD kártya rögzítés nem játszik, mert ha viszik a kamerát, akkor annyi a felvételeknek is. Folyamtos távoli rögzítés sem jöhet szóba, mert korlátos az Internet (mobilnet).
Fizetni felhőszolgáltatásrt külön meg nem fogok. Saját szerveremen, bármit ki tudok alakítani, bármekkora tárhellyel.
A probléma az, hogy ezeknek a kis otthoni Wifi kameráknak nagyon aluldokumentált a User Manualja. Általában csak a felszerelést, és hogy hogyan lőjük össze a mobilappal, ennyiről szól. Ezért a kérdés. Hátha valaki szembesült ilyen problémával, és van ötlete konkrét típúsra.
Egyéb kritérium:
Lakásban/irodai használat. Wifi. Ha lehet pan/tilt típús legyen. Fix zoom. Infra/sötétben látás opciós. Full HD. (Ezeket a 20eFt alatti otthonik kamerák is tudják)
Megnéztem. Ők a beléri Wifi kamerákban a Fisotech-et árulják, ami valami kínyai OEM itthon brandelt válozata. De ez lényegtelen is.
2-3 szóbajöhető kamera felhasználói utasítását olvastam el. Az egyikben van szó ugyan felhőről, de hogy az mi, csak a jóég tudja... egy szót sem említenek róla.
Egy másik kameránál látszik, hogy van webes felülete, jó sok menüvel. De csak addig mutatják be a "használatot", hogy van "kép". Semmi részletezés...
Szóval itt is a probléma, az "aluldokumentáltság". Viszont felhívom hétfőn őket, hátha elárulnak a termékekről valamit :D
vagy inkább egy olyan szervert vegyél, ami bármilyen kameráról képes rögzíteni HDD-re vagy smb megosztásra.
NVR
#7:
Na de ahogy irtam:
Folyamatos kamera stream nem jatszik az NVR-re, mert korlatos az Internet...
Ha meg olyat tud a kamera hogy csak mozgas eseten kuld... akkor pont azt a tipust keresem. Az NVR funkciot (ONVIF/RTSP rogzitest) meg megoldom a szerveren... tehat megsem kell NVR.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!