A nullavezetőből hova folyik vissza az "elhasznált" áram?
Nem folyik vissza semmi, és nem használódik el semmi.
A nulla is ugyanolyan mint a fázis, csak földelt.
2: Nem. Miért folyna el a nullavezetőből bármerre is az áram? Zárt áramkör jön létre. Kb. úgy képzeld el, mintha egy elemed lenne két kivezetéssel. Az elemnél az egyik kivezetést + nak a másikat - nak nevezzük. Az áramkör úgy záródik, hogy az elem + kivezetéséről elvezet egy vezeték a fogyasztó egyik kivezetéséhez "átfolyik" az áram a fogyasztón és a - vezetéken vissza az elemhez. Nagyjából ez van a váltakozó áramú áramkörben is, csak ott nem + és - a jele hanem fázis és nulla vezető. hogy miért ez az most itt kicsit hosszú lenne megválaszolni.
És igen kedves lepontozó b*arcú k*g leegyszerűsítve írtam a választ. Tudom, hogy műszakilag egyetemi előadás szintjén pontosabb válasz is létezik, de erre a kérdésre egy ilyen leegyszerűsített válasz szerintem megfelelő. És ha lepontozod a válaszomat akkor kérek részletes indoklást, hogy miért tetted.
Duna?
Az elektromos ráják irányába, hogy feltöltődjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!