Hol kezdjek el utánanézni számítógépes szakszavaknak, jellemzőknek?
Napi hülye kérdés incoming :D
Szeretek gépen dolgozni, informatika órára járni, viszont valahogy sosem tanultam meg az olyan dolgokat, mint például milyen gépet érdemes venni, minek kéne utána nézni. Valahogy maga a gép mint szerkezet nekünk kimaradt informatika órán (gimnazista vagyok, csak éppen ritka rossz az infó oktatás a környéken), inkább microsoftoztunk, stb. Lassan ideje lenne vennem egy jobb laptopot, és fogalmam sincs mit jelent a legtöbb IT-s fogalom ami gép leírásokban szerepel. Mag, RAM, főleg ilyesmire gondolok. Hol tudnék ennek a legegyszerűbben utánanézni, mit lenne érdemes tudnom?
Hát, próbáld értelmezni, ha nehezen megy is! Amikor szembetalálkozol egy ismeretlen fogalommal, olvasgasd annak szócikkét is, akkor abból is megértesz egy picit és így tovább. Lexikonok böngészése másként nem megy.
Ha olyan forrást akarsz, ahol (elvileg) elejétől végéig minden benne van egy részletességi szinten, akkor kereshetsz könyveket. Például ez:
saját bevallás szerint erről szól. De az, hogy mi a RAM és a CPU, középiskolai könyvekben is benne van:
(Csak példaként írtam ezeket, nem tudom, hogy jók-e.) Aztán YouTube csatornák között is körülnézhetsz, például a TechQuickie csatornát tudom ajánlani, az éppen ilyen technikai koncepciókat, kérdéseket jár körül rövid videókban, közérthetően. Ajánlom még a Crash Course: Computer Science sorozatot, remekre sikerült; bár részletesebb, mint amit egy laptop vásárláshoz tudni kell. Gépösszerakós videókkal is tele van a YouTube. Gyanítom, hogy kifejezetten laptop vásárláshoz tanácsot adó videókat is lehet találni, érdemes annak is utána járni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!