Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tönkre teheti-e a sima 12V az...

Tönkre teheti-e a sima 12V az akkut?

Figyelt kérdés
Kapunyitóhoz tettem egy 1,2Ah-ás zselés akkut, áramszünet esetére. Rákötöttem a kapunyitó trafójának kimenő 12V-jára. Tudom, hogy az akkunak "más fajta" 12V kell. Elég-e ha egy diódával leválasztom, hogy ne kapjon az akku visszafolyó 12V-ot?

2023. jan. 3. 08:00
1 2
 11/14 Szirty ***** válasza:

"a másik végén kijön a 12V egyenfeszültség. Ide kötöttem rá a 12V-os trafót. Sejtem, hogy valami nem oké"

Hát ami nem oké, az elsősorban a leírásod érthetősége.

Keveredik az akkumulátor, a tápegység és a transzformátor benne.

Én nem tudtam ebből kihámozni hogy mi mivel hogyan van összekötve.

Rajzold le!

2023. jan. 4. 10:03
 12/14 A kérdező kommentje:

Basszus, elírtam! Az akkumulátort kötöttem rá. Tehát:

A kapunyitó elektronikához adtak egy tápegységet, aminek az egyik oldalára a hálózati feszültség megy rá, a másik végén kijön a 12V egyenfeszültség. Ide kötöttem rá a 12V-os AKKUMULÁTORT. Sejtem, hogy valami nem oké, erre keresek megoldást és kértem segítséget.

2023. jan. 4. 14:17
 13/14 anonim ***** válasza:
Olyan táp kell, aminek van akku csatlakozása. És van egy 12 voltos kimenete a fogyasztók felé. Az akku felé általában 13,8 V szokott menni, ezt büntetlenül rajta lehet hagyni az akkun bármeddig, 90% feletti állapotban fogja tartani csepptöltéssel.
2023. jan. 4. 21:50
 14/14 anonim ***** válasza:

Na, mg is találtam:

Kb. egy ilyen töltőre lesz szükséged:

[link]

Véd mélykisülés ellen, és nem fogja túltölteni az akkut.

Mondjuk arra számíts, hogy a névlegesen 12 voltos kimentén is 13,8 V lesz, amikor van hálózati feszültség.

2023. jan. 4. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!