SSD-d ment már tönkre sima használattól?
A munkahelyemen igen.
Nekem nincs SSD-m, a merevlemez költséghatékonyabb, és Linuxon nem tűnik az sem lassúnak.
Igen, egy Kingston pár hetesen.
Simán használtam göröngyösen nem
Azt írja, hogy:
-kondíció: 82%
-becsült hátralévő élettartam: 82 nap
De ezt a fajta SSD-t már 3,5 éve nem lehet kapni...
Én egy még az őskorban vett 64GB-os Kingstont maj 10 évig használtam, utolsó 1-2 évben már elég sok furcsa hibát produkált a gép, pl egér-bill egyszer csak eltünt néha, újra kellett indítani, de volt, hogy driverek szálltak el, rengeteg különös dolog. De pl egy idő után a win kihozta hogy ellenőrizni kell a konzekvenciát, na ha az lefutott utána a win többet nem idnult így le volt tiltva.
Pedig a kondiciója nem volt rossz, talán 90% körül, de gondolom eljutott arra a szintre, hogy már elfáradtak benne a cellák teljesen.
Nekem az első SSD-m 6 éves múlt, semmi baja. Mondhatni jobb kondiban van, mint a két újabb. Sokan félnek az SSD-ktől a meghatározott számú újraírás végett, pedig szerintem tartósabbak, mint a HDD-k.
Sima használattól meg bármi tönkremehet, bármikor Murphy törvénye szerint ugyebár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!