Gyenge töltő miért nem alkalmas Surface Go tablet töltésére?
A kisebb teljesítményű töltő kevesebb áramot enged át, a tabletnek viszont nagyobb az áram felvétele, mint egy telefonnak, mert energia igényesebb alkatrészek vannak benne.
Ma már a telefonok is az általánosnál nagyobb teljesítményű töltőket használnak a gyorstöltés miatt. Tablethez, laptophoz viszont még ez is kevés lehet.
Nézd meg, hogy milyen teljesítményű töltő kell a Surface-hez és akkora, vagy nagyobb töltőt keress hozzá.
A telefon töltők általában 5-18 wattosak szoktak lenni, a tabletnek elég lehet telefon töltő is, de igényelhet nagyobbat is. Laptopoknál általában 40-60-120W is lehet a töltő teljesítménye.
Van olyan eszköz, ami nem jelez töltést, de azért jóval lassabban mégis tölt kevés árammal.
Pl. Nekem gyenge telefon töltő feltöltötte a laptopot is, amikor nem volt más töltőn és egész napra rajta hagytam. De csak kikapcsolva és nagyon lassan történt, működés közben nem ért semmit az a töltő, mert gyorsabban merült a laptop, mint amennyit töltött rajta és ezért nem is jelezte a töltést. Kellően hosszú idő alatt viszont mégis ért valamit.
"a weboldalon le is van írva a lehetséges okok között a nem megfelelő teljesítményű töltő"
"de ennek mi az oka?"
Az hogy nem megfelelő teljesítményű a toltő.
Én meg azt nem értem, hogy ezen mit nem lehet érteni?
Ha ennyit nem értesz meg, akkor hiába írom le neked áramerősség, feszültség, teljesítmény, stb fogalmakkal, akkor sem fogod érteni.
#2 Én meg azt nem értem, hogy ezen mit nem lehet érteni... Az a kérdés, hogy egy gyengébb töltővel, ha lassabban is, de miért nem lehet feltölteni egy nagyobb teljesítményű eszközt. Ha nem tudsz értelmesen válaszolni, keress másik kérdést.
#1 Majd talán kipróbálom kikapcsolva, köszönöm.
Mert nem szolgáltat az az adapter (adapter és nem töltő!) nem elég nagy teljesítményű a tablethez. Ennél mit mondjunk még többet?
Kell a tabletnek mondjuk 20W - nem néztem utáne, nem tudom mennyi kell neki - az adapter pedig 5W-os. A 20 több mint az 5.
Használat közben gondolom azért nem tudja tölteni, mert a töltő annyi teljesítményt sem ad le, amennyi a működéshez szükséges, nemhogy még az akkut is töltse.
Az elképzelhető, hogy készenleti állapotban, vagy kikapcsolva, lassan képes feltölteni. Ki kell próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!