5 méteres led szalag, amit elég elemmel működtetni?
Méterenként kb. 1Amper kell a LED-szalagnak, 5méternél ez 5Amper + illik túlméretezni. Neked kell egy 100W-os,12V-os stabilizált táp, arról tudod üzemeltetni.
Elemből nagyon sok kéne, 8db sorosan az kiad 12V-ot, és az így kapott telepből néhányat még párhuzamosan is kéne kötni hogy a teljesítmények összeadódjanak. Plusz ha elkezd merülni akkor csökken a fényerő, majd végleg kialszik amikor nincs meg az elegendő nyítófeszültség.
Valami kínai übergagyi fényfüzért vegyél a bolhapiacon, az talán működik elemről 1-2 órát. Karácsonyi dekornak OK.
De normális LED szalag nincs a többiek már kifejtették miért.
#3-nak:
Egy 5 méteres RGB LED szalagnak az átlagos teljesítménye 7,2W 12 volton, tehát 5 méteren durván 1,7A, vagyis méterenként kb 0,34A
De abban egyet értek, hogy ezt elemmel nem fogja kihajtani. Még 18650-essel sem lenne egyszerű.
"Egy 5 méteres RGB LED szalagnak az átlagos teljesítménye 7,2W 12 volton"
5050, 60 led/m, 19,2 W/m, rgbw, 4in1 chip
5m = 8A
Természetes fehér LED szalag , 5050, 60 led/m, 8 Watt/m
5m = 3,3A
Led szalag 3528 SMD 60LED/m 4.8W/m 12V
5m = 2A
LED szalag , kültéri , 5050 , 60 led/m , 14.4W/m , RGB
5m = 6A
LED szalag , 5050 , 60 led/m , 10.8 W/m , RGB , SKU 212120
5m = 4,5A
Szirty-nek:
Az előbb linkeltem, de szívesen megteszem még egyszer:
Feszültség 12 Volt DC
Ledek száma 30 ledes
Méret: hosszúság (m) 5 méter
Teljesítmény 7.2 Watt
3-as vagyok. Amit írtam, méterenként 1A az egy hozzávetőleges átlagos érték. Ez változhat attól függően, hogy hány darab LED dióda van méterenként. De egyébként a méterenkénti teljesítményt ráírják a csomagolásra, aszerint érdemes tápot választani.
Amit az 5-ös, 7-es linkelt azt is úgy kell érteni hogy 7,2W méterenként! Soha nem 5méterre adják meg a teljesítményt.
"Szirty-nek"
Köszönöm! Szerintem szükségtelen volt újra linkelni.
7,2W méterenként. Nem az 5 méter 7,2W. Az már 5x7,2W!
Azt írtad "vagyis méterenként kb 0,34A"
Nekem a duplája (0,6A) jött ki méterenként.
"5 méteren durván 1,7A"
Hát nagyon durván, mert szerintem 3A.
Ezt szépen benéztem!
Mivel szett, és a műszaki adatokat illik a komplett termék vonatkozásában feltüntetni, ezért eszembe sem jutott hogy MÉTERES bontásban adják meg.
Már én is észrevettem a csomagoláson a jelzést, de akkor ezt a műszaki leírásban is így kellett volbna feltüntetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!