Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért nincs komolyabb 8"...

Miért nincs komolyabb 8" körüli Androidos tablet? Nincs rá igény? Az iPad mini is elég népszerű.

Figyelt kérdés

Csak egy ilyet ismerek 8 évvel ezelőttről, a Samsung Galaxy Tab S 8.4-et.

Olyanok ne írjanak, akik szerint a tablet eleve hülyeség, semmi szükség rá, nem nekik szól.

2022. dec. 22. 13:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mert már a telefonok is közelítenek a 8" felé, így nem lenne sok értelme egy 6-7" méretű telefon mellett egy alig nagyobb tabletnek.

Ellenben a 10" már jól látható különbséget ad.

A fentiek miatt nincs, vagy nagyon kicsi rá az igény.

Általában aki tabletet vesz, az 10" vagy felette választ.

Az iPad mini pedig hát... nem tudom.

Főleg, hogy 4:3 képarányú, szóval ha mozifilmet néz rajta, akkor konkrétan az iPhone-on nagyobb méretben látszik ugyanaz a film, mint az iPad Mini-n.

(Persze ez szubjektív vélemény...)

2022. dec. 22. 13:49
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Sok értelme nincs szerintem ebben a méretben, mert tabletet a nagyobb felület miatt vesz az ember.

Egyébként van ebben a méretben Samsung, Lenovo, Nokia, Blackwiew,st. gyártónak termékei.

2022. dec. 22. 13:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
7 colos Tablet illetve 10 colosbol van nagyobb választék ,Samsung ,Lenovo .stb
2022. dec. 22. 15:19
 4/8 A kérdező kommentje:
Hangsúlyoznám, hogy "komolyabb", pl. amit példaként írtam. Tudom, hogy akad 7-8 colos, ezek budget modellek, kivéve talán a Samsung Tab Active sorozatot, de az más kategória.
2022. dec. 22. 15:34
 5/8 anonim ***** válasza:
34%

iPad Minit és bármelyik droidos tabletet összehasonlítani... klinikai eset. :D

Ahogy mondod: nincs rá igény! Az emberek nem szeretnek olyan kacatokat venni aminek semmi haszna nincs.

2022. dec. 22. 15:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Talán a Samsung Galaxy TAB A9 ilyen, ebben van 8GB RAM-os modell is, a kijelzője 8,7 hüvelykes.

Nekem az eggyel régebbi Samsung Galaxy TAB A7 lite van, ez méretben pontosan ugyanakkora, mint a TAB A9. Egyébként nagyon kompakt kis táblagép, én nyaktáskában hordozom, és kényelmesen elfér benne, meg nem nehéz. Elég jó árban beszerezhető a TAB A7 lite, én kb. 2-3 hónapja vettem újonnan 35.000-ért egy mobil kereskedésben. Én kifejezetten olcsó és kompakt táblagépet kerestem, ami jó is, főleg böngészésre és streamingre használom, erre bőven megfelel. Sőt, a képaránya 5:3, nagyon pici fekete sáv van a tetején meg az alján, ha a levágásra megyek, nem is feltűnő, így filmezésre tökéletes. Van egy 10,4 hüvelykes iPad 4 mellette, annak 4:3 a képaránya, a Samsung Galaxy TAB A7 lite-on alig kisebb a film, a képaránya sokkal jobb. A fentebb ajánlott TAB A9 gyakorlatilag ugyanaz, csak a hardver erősebb, persze cserébe drágább is, főleg ha a 8GB RAM-os modellt vennénk (van 4GB-os is belőle). A TAB A7 lite-ban 3GB RAM van, a fentiekre bőven elegendő az is.

aug. 14. 20:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Bocsánat elírtam, nem iPad 4, hanem iPad 9-em van. Meg egy régi iPad mini 4-em is van, ezért kevertem össze. Egyébként a Samsung Galaxy TAB A7 lite szerintem sok tekintetben jobb az iPad mini 4-nél, mind sebességben, mind pedig képarányban, meg SD kártyával is bővíthető, tulajdonképpen azt cseréltem le erre. Amiben az iPad-ot tartom jobbnak, az a képernyő felbontása és minősége, de sajnos elrontja a 4:3 képarány, én főleg streamingre használom és 16:9 tartalomnál nagy a fekete sáv a tetején meg az alján.
aug. 14. 20:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kései választ :)
aug. 14. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!