Miért nincs komolyabb 8" körüli Androidos tablet? Nincs rá igény? Az iPad mini is elég népszerű.
Csak egy ilyet ismerek 8 évvel ezelőttről, a Samsung Galaxy Tab S 8.4-et.
Olyanok ne írjanak, akik szerint a tablet eleve hülyeség, semmi szükség rá, nem nekik szól.
Mert már a telefonok is közelítenek a 8" felé, így nem lenne sok értelme egy 6-7" méretű telefon mellett egy alig nagyobb tabletnek.
Ellenben a 10" már jól látható különbséget ad.
A fentiek miatt nincs, vagy nagyon kicsi rá az igény.
Általában aki tabletet vesz, az 10" vagy felette választ.
Az iPad mini pedig hát... nem tudom.
Főleg, hogy 4:3 képarányú, szóval ha mozifilmet néz rajta, akkor konkrétan az iPhone-on nagyobb méretben látszik ugyanaz a film, mint az iPad Mini-n.
(Persze ez szubjektív vélemény...)
Sok értelme nincs szerintem ebben a méretben, mert tabletet a nagyobb felület miatt vesz az ember.
Egyébként van ebben a méretben Samsung, Lenovo, Nokia, Blackwiew,st. gyártónak termékei.
iPad Minit és bármelyik droidos tabletet összehasonlítani... klinikai eset. :D
Ahogy mondod: nincs rá igény! Az emberek nem szeretnek olyan kacatokat venni aminek semmi haszna nincs.
Talán a Samsung Galaxy TAB A9 ilyen, ebben van 8GB RAM-os modell is, a kijelzője 8,7 hüvelykes.
Nekem az eggyel régebbi Samsung Galaxy TAB A7 lite van, ez méretben pontosan ugyanakkora, mint a TAB A9. Egyébként nagyon kompakt kis táblagép, én nyaktáskában hordozom, és kényelmesen elfér benne, meg nem nehéz. Elég jó árban beszerezhető a TAB A7 lite, én kb. 2-3 hónapja vettem újonnan 35.000-ért egy mobil kereskedésben. Én kifejezetten olcsó és kompakt táblagépet kerestem, ami jó is, főleg böngészésre és streamingre használom, erre bőven megfelel. Sőt, a képaránya 5:3, nagyon pici fekete sáv van a tetején meg az alján, ha a levágásra megyek, nem is feltűnő, így filmezésre tökéletes. Van egy 10,4 hüvelykes iPad 4 mellette, annak 4:3 a képaránya, a Samsung Galaxy TAB A7 lite-on alig kisebb a film, a képaránya sokkal jobb. A fentebb ajánlott TAB A9 gyakorlatilag ugyanaz, csak a hardver erősebb, persze cserébe drágább is, főleg ha a 8GB RAM-os modellt vennénk (van 4GB-os is belőle). A TAB A7 lite-ban 3GB RAM van, a fentiekre bőven elegendő az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!