18650-es akku duplán milyen foglalattal?soros?
Volt 1 napelemes lámpám amiben volt 1 18650-es akku amit inkább hagyjunk.
Kiszedtem a led részét és rákötöttem 1 db 18650-es akkura, de 1,5-2 óránál többet nem bír.
Milyen dupla foglalatot tudok hozzá kapni amivel dupla annyi ideig bírja. Soros kötés?
Értelmetlen a kérdés!
Mit csináltál, miért és mit szeretnél?
Mérj a leden áramot, és a kívánt üzemidővel megszorozva ki lehet számolni hogy mekkora kapacitás lenne szükséges. A töltés viszont marad, szóval az egy napi termelés attól nem változik. Ha az arra elég, hogy 1-2 órát hajtsa a lámpát, akkor a napelemet is bővíteni kellene. Amit a kérdésed alapján feltételezett tudásszinted mellé nem javaslok.
Nagyjából ki is veséztük a témát.
ez például 2 ágyas és sorba van kötve a 2 akku.
Arra viszont figyelni kell, hogy ilyenkor dupla leszu a feszültség is. Annak amit 1 akku működtet nem jó ha 2 sorban kapcsolt akkura kötöd!
De ha több akksit üzemeltetsz egyszerre akkor illik valami elektronikát is mellé csapni hogy ne pusztuljanak el idő előtt.
Itt már a napelem része nincs meg. Üzemidőt akarom növelni. Az akkukat külön töltővel töltöm!
Tyúkólba rakom ki 4 óra után. 7/ fél 8-ig menne nekik.
Jelenleg 1db akkumulátorról megy ami 2500mah.
Olyan nincs ami 5000 szóval ezért gondoltam a 2 akkura.
Milyen kötés legyen akkor?
Milyen 18650 akku foglalatot vegyek hozzá?
Az akkumulátorok valóban 2500mah-t tudnak? Az csak egy dolog hogy az van ráírva, én nekem volt jó pár olyan akkum amire ez volt ráírva de egy tesztelésnél derült ki hogy 1800-2000 mAh-t tudnak maximum, vagy annyit se, igaz ezek bontott cellák voltak, egy ütött kopott powerbankból szedegettem ki.
Én inkább 3 cellát kötnék párhuzamosan, persze nem ártana tudni hogy a LED fényforrásodnak mekkora az áramigénye. Ha egy cella tudja működtetni akkor max 5Volt nyilvánvalóan. De ha hosszabb üzemidőt akarsz és azt hogy a cellákat ne nyird ki hamar akkor javaslok egy BMS-t ami figyel arra hogy ne is kapjon se túltöltést se túlmerülést mert az sem jó ha túlságosan le van merülve.
Én a helyedben egy masszívabb 10000 mAh körüli akkupakkot csinálnék amit párhuzamos összekötésekkel el lehet érni ha van elég akkud hozzá, és kapna megfelelő védelmet BMS re gondolok. Meg ha van egy idő intervallum hogy mennyit üzemeljen vagy hogy mettől meddig akkor egy időzítős kapcsolót kötnék rá így amikor kell felkapcsol amikor kell akkor le. Ezzel nem kell naponta töltened sem
Vagy esetleg veszel ilyeneket, vagy hasonlót, ami mozgásra kapcsol be, így jóval tovább birja 2 óránál.
Nem jó a mozgásérzékelő a tikokhoz! Azért kell nekik még pluszban világítani naplemente után hogy biztosan letojjanak. Szomszédnál is így van megoldva, csak ott 220-ról megy a villany.
Vagy veszel egy olyan bölcsőt - vagy akár 4 akkusat is lehet - amit fentebb linkeltek és külön töltővel töltögeted az akksikat egyenként, vagy veszel egy BMS elektronikát hozzá és egy marék akksit összeraksz egy akkucsomagba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!