Nagy hatótávolságú Wifi?
Mivel az kommunikáció kétirányú, ezért elsősorban olyan eszközökre lenne szükséged, amik a router irányába is vissza tudják küldeni a jelet ekkora távolságból.
Én a helyedben inkább access pointokban gondolkoznék.
Nem is cáfolatként írtam.
Csak hamarabb kezdtem el és később fejeztem be a válaszom mint te ;)
Egyébként a legtöbb repeatert is lehet AP-ként használni.
Úgyhogy a kettő nem zárja ki egymást. :)
#1/#3: A wifi repeaterrel az a baj, hogy egyszerre kapcsolódik a routerre és egyszerre a távoli, gyenge jelű kliensre, egyszerre kell foglalkozniuk egyszerre mind a kettővel, ami csökkenti a sávszélességet.
Én is a #2-es által javasolt elérési pontokban (access point) gondolkodnék - főleg irányított antennával (aminek nagyobb a nyeresége - így a hatótávja (bár 50 méter kültéren nem nagy távolság) - mint a szimpla körsugárzó antennákkal felszerelté) egybeépített, távtáplálható (hogy egy kábelen menjen az áram és az adat), kültéri (kültéren nem fog érvényesülni a fal vagy a nyílászárók jelelnyelő hatása) típusokban - ami kábelesen - az elérési ponthoz mellékelt tápfeladó közbeiktatásával - a router egyik szabad LAN portjára csatlakoztatható és kültéren kellően magasra rakva "beszórható" a kert.
Ilyesmiket gyárt például a TP-Link:
a Mikrotik:
vagy az Ubiquity:
(a felsorolt példányok csak példák, többféle típust kínálnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!