Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Nagy hatótávolságú Wifi?

Nagy hatótávolságú Wifi?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Semennyire nem értek hozzá, ezert segítséget kérnék. Szeretnék kb 50m hatótávolságú wifit elérni, hogy a kertben is tudjam használni. Ehhez milyen eszközök kellenek? Köszönöm.

2022. dec. 15. 22:16
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
Wifi repeater a neve. Lényegében rákapcsolódik a hálózatra, és továbbküldi a jelet. Ebből is vannak különböző hatótávolságúak. Érdemes oda elhelyezni, ahol még stabil a wifi jel.
2022. dec. 15. 22:32
 2/5 anonim ***** válasza:
83%

Mivel az kommunikáció kétirányú, ezért elsősorban olyan eszközökre lenne szükséged, amik a router irányába is vissza tudják küldeni a jelet ekkora távolságból.

Én a helyedben inkább access pointokban gondolkoznék.

2022. dec. 15. 22:39
 3/5 anonim ***** válasza:
79%
#2 igazad van, de a wifi repeater is küld vissza, a router felé adatot, nem csak onnan kifelé. Egyébként nem sok mindenre lehetne használni.
2022. dec. 15. 22:53
 4/5 anonim ***** válasza:
67%

Nem is cáfolatként írtam.

Csak hamarabb kezdtem el és később fejeztem be a válaszom mint te ;)

Egyébként a legtöbb repeatert is lehet AP-ként használni.

Úgyhogy a kettő nem zárja ki egymást. :)

2022. dec. 15. 23:02
 5/5 anonim ***** válasza:
79%

#1/#3: A wifi repeaterrel az a baj, hogy egyszerre kapcsolódik a routerre és egyszerre a távoli, gyenge jelű kliensre, egyszerre kell foglalkozniuk egyszerre mind a kettővel, ami csökkenti a sávszélességet.

Én is a #2-es által javasolt elérési pontokban (access point) gondolkodnék - főleg irányított antennával (aminek nagyobb a nyeresége - így a hatótávja (bár 50 méter kültéren nem nagy távolság) - mint a szimpla körsugárzó antennákkal felszerelté) egybeépített, távtáplálható (hogy egy kábelen menjen az áram és az adat), kültéri (kültéren nem fog érvényesülni a fal vagy a nyílászárók jelelnyelő hatása) típusokban - ami kábelesen - az elérési ponthoz mellékelt tápfeladó közbeiktatásával - a router egyik szabad LAN portjára csatlakoztatható és kültéren kellően magasra rakva "beszórható" a kert.

Ilyesmiket gyárt például a TP-Link:

[link]

a Mikrotik:

[link]

vagy az Ubiquity:

[link]

(a felsorolt példányok csak példák, többféle típust kínálnak)

2022. dec. 15. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!