VA = A vagy W? Transzformátor akarok venni, és az van ráírva, hogy 120 VA-es, na de túl szép lenne, ha 120 A-es lenne?
Az üzletben persze állítják, hogy a VA ugyan az, mint az A, de én ezt nem akarom elhinni, mert ahhoz túl olcsó. Elektronikához meg nem sokat értek, csak azt tudom, hogy kb 50-60 A-es transzformátorra lenne szükségem, minimum (220-ról 12 V-ra).
Valaki segítene ebben?
köszi!
jó hát ez a sokadik lehetősége közül már acsúcsteljesítmány, de nem Watt hanem Amper bizony!!
És tudom, h engedélyköteles, de nem vagyok én semmilen rádióamatőr, és érteni se értek hozzá, engedély viszont van rá, és annyi a bajom, hogy használni szeretnénk, semmi gond ezzel !! van hivatalosan kijelölt frekink is, minden oké ezzel.
(sportegyesület vagyunk, és hát hog ymi mennyi meg hogyan, abba bele se menjünk, mert bizony sokszor ez a 60 A se olyan sok ám, máskor meg 1 A is elég ugyan olyan körülmények között, de ez egy központi bázisrádió, és el kell tudni érni az összes kézirádiós sportolót, na úgyhogy röviden ezért .....)
Megpróbálom akkor amint linkeltetek, köszi!
sőt .. a fiúk most pontosan számolgattak, és ha minden jelzőfény megy, akkor bizony inkább 90-100 A :)
Na de próbálkozunk, mert hirtelen az jutott eszembe, hogy többet párhuzamosan kötni, na de úgy is elég sok kéne, mert ez a 120 W ez egy vicc, ha belegondolok, hogy 2 db 55 W-os H1-es ízzó pl .... hát elég meredek
UPS ban keress trafót! Mustec-ből vettem ki egy 600VA-ost nemrég.220V ről 12V-ra, bekötésre figyelni mert csalóka! Utánnanézni a neten!
Viking B-2 E210832 12V
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!