Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » VA = A vagy W? Transzformátor...

VA = A vagy W? Transzformátor akarok venni, és az van ráírva, hogy 120 VA-es, na de túl szép lenne, ha 120 A-es lenne?

Figyelt kérdés

Az üzletben persze állítják, hogy a VA ugyan az, mint az A, de én ezt nem akarom elhinni, mert ahhoz túl olcsó. Elektronikához meg nem sokat értek, csak azt tudom, hogy kb 50-60 A-es transzformátorra lenne szükségem, minimum (220-ról 12 V-ra).

Valaki segítene ebben?

köszi!

2010. okt. 1. 08:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Kicsit sokallom azt az 50-60A felvételt URH rádió esetén (600-720W, nem URH lesz az szerintem....). De azért az elgondolkoztató, hogy amatőrködni akarsz URH-n, és a legalapvetőbb híradástechnikai fogalmakkal sem vagy tisztában. Ugye tudod, hogy az URH eszközök üzemeltetése engedélyköteles?
2010. okt. 1. 15:20
 12/21 anonim ***** válasza:

itt megtudod rendelni, megadott egyéni paraméterek alapján, elkészítik (feszültség / teljesítmény stb.)

[link]

[link]

(készen csak 500VA, 230/12V kapható!

[link]

2010. okt. 1. 17:00
 13/21 anonim ***** válasza:
A rádió teljesitményét szerintem is elnézted! Túl sok! Egy CB 5- 30 Watt, az URH se lehet többszáz wattos - legalábbis magánszemélynek nem. És tényleg figyelj arra, hogy engedélyköteles!! Ha annyival elkezdesz adni, akkor rögtön a nyakadon a nemzetvédelem :)
2010. okt. 1. 19:47
 14/21 A kérdező kommentje:

jó hát ez a sokadik lehetősége közül már acsúcsteljesítmány, de nem Watt hanem Amper bizony!!

És tudom, h engedélyköteles, de nem vagyok én semmilen rádióamatőr, és érteni se értek hozzá, engedély viszont van rá, és annyi a bajom, hogy használni szeretnénk, semmi gond ezzel !! van hivatalosan kijelölt frekink is, minden oké ezzel.

(sportegyesület vagyunk, és hát hog ymi mennyi meg hogyan, abba bele se menjünk, mert bizony sokszor ez a 60 A se olyan sok ám, máskor meg 1 A is elég ugyan olyan körülmények között, de ez egy központi bázisrádió, és el kell tudni érni az összes kézirádiós sportolót, na úgyhogy röviden ezért .....)

Megpróbálom akkor amint linkeltetek, köszi!

2010. okt. 2. 20:39
 15/21 A kérdező kommentje:
na poontosan megkérdeztem a fiúkat, és valóban az URH csak 30 A, na csak a kiegészítő bázis-fények alapjában is 42 A, ha meg minden egyszerre megy, akkor lehet 65 A is lazán ... úgyhogy nem nagy az, higgyétek el
2010. okt. 2. 20:54
 16/21 A kérdező kommentje:

sőt .. a fiúk most pontosan számolgattak, és ha minden jelzőfény megy, akkor bizony inkább 90-100 A :)

Na de próbálkozunk, mert hirtelen az jutott eszembe, hogy többet párhuzamosan kötni, na de úgy is elég sok kéne, mert ez a 120 W ez egy vicc, ha belegondolok, hogy 2 db 55 W-os H1-es ízzó pl .... hát elég meredek

2010. okt. 3. 06:19
 17/21 anonim ***** válasza:

UPS ban keress trafót! Mustec-ből vettem ki egy 600VA-ost nemrég.220V ről 12V-ra, bekötésre figyelni mert csalóka! Utánnanézni a neten!

Viking B-2 E210832 12V

2021. máj. 2. 15:47
 18/21 anonim ***** válasza:
Közel 11 év alatt csak megoldódott a probléma, nem gondolod? :)
2021. máj. 7. 13:20
 19/21 anonim ***** válasza:
Az antigravitációs problémát nem tudom megoldani 45 éve.
2021. máj. 7. 23:25
 20/21 anonim ***** válasza:
Jó neked ... én az örökélet elixírt keresem 60 éve, előtte apám, előtte az ő apja .... :D
2021. máj. 10. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!