Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » VA = A vagy W? Transzformátor...

VA = A vagy W? Transzformátor akarok venni, és az van ráírva, hogy 120 VA-es, na de túl szép lenne, ha 120 A-es lenne?

Figyelt kérdés

Az üzletben persze állítják, hogy a VA ugyan az, mint az A, de én ezt nem akarom elhinni, mert ahhoz túl olcsó. Elektronikához meg nem sokat értek, csak azt tudom, hogy kb 50-60 A-es transzformátorra lenne szükségem, minimum (220-ról 12 V-ra).

Valaki segítene ebben?

köszi!

2010. okt. 1. 08:25
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
57%
(voltamper). A váltakozóáramú rendszerekben az áramerősség (I) és a feszültség (U) effektív értékének szorzata: Pl = UI. Mértékegysége voltamper (VA) ...
2010. okt. 1. 08:38
 2/21 anonim válasza:
24%

A VA (VoltAmper) ugyan az, mint a W (Watt). P=U*I, vagyis a teljesítményt az áram és a feszültség szorzatából kapod meg.

Tehát a trafó 120 wattos (120 VA)

2010. okt. 1. 08:39
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Tehát VA az teljesitmény, nem az Amperszám!
2010. okt. 1. 08:39
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Az adataid szerint neked minimum 700VA-os trafo kell. Annak az atmeroje (ha toroid) kb 15cm.
2010. okt. 1. 08:55
 5/21 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
80%

Az az 120 VA nem watt (W), hanem Voltamper (VA), mert a Watt a hatásos teljesítmény (vektoriális szorzat), a Voltamper pedig a fesz és az áram egyszerű szorzata, eredménye pedig a hatásos és a meddő teljesítmény összege. Ebből a villanyóra CSAK a hatásos (fázisban lévő fesz-áram szorzatát) méri, a meddő és a felharmonikusok a hálózatot terhelik feleslegesen, de ezért nem fizetünk.

P, Q, S -> [W, var, VA]

2010. okt. 1. 08:59
 6/21 anonim ***** válasza:
Mindenki ír mindent öszve visznya csak azt nem hogy a kérdező trafója 10 amperes!
2010. okt. 1. 09:15
 7/21 A kérdező kommentje:

ok, köszi, az akkor egyértelmű, hogy az üzletben zöldeket beszélnek, én is azt mondtam, hog yszerintem az nem lehet Amper szám, mert ahhoz túl olcsó, és inkább a Wattra tippeltem, ezek szerint nem is rosszul.

Na most akkor valaki tud is nekem ajánlani olyan helyet ahol tehát nem 120 Wattos hanem pl 100 A-es trafót tudok venni? És mennyibe kerülhet egy ilyen? Ez a 120 VA-es 11 ezer Ft volt, na ezért is tűnt furcsának (főleg).

Még azt felírtam, hogy 220 VA-es van nekik 16 ezerért, ez se olyan rossz már, na de még mindig nem elég ...

Köszi, aki esetleg konkrét helyet is tud ajánlani, ahol árulnak nagyobbat.

(azért megdöbbent, hogy ott volt 5 "műszaki ember", és mindegyik állította, hogy a VA az egyenlő az Amper számmal ... és még majdnem el is hoztam ... )

2010. okt. 1. 09:39
 8/21 A kérdező kommentje:

08:55

Igen, a 700-as már egész jó lenne, de a legeslegnagyobb nekik 220-as volt, és nem is hallottak még nagyobbról sajnos, na meg gondolom ha van is, annak már szép ára van.

2010. okt. 1. 09:44
 9/21 anonim ***** válasza:
73%

"kb 50-60 A-es transzformátorra lenne szükségem, minimum (220-ról 12 V-ra). "

Jézusom! Mi zabál ennyit neked 12V-on? Hegeszteni akarsz? :)

2010. okt. 1. 09:48
 10/21 A kérdező kommentje:
Nem, nem .... hát több minden is, de kapásból van egy 60 A felvételű, nagy teljesítmébyű URH rádió (csúcson járatva), meg egy csomó olyan kiegészítő, ami 4-5 A-es, de 12 V-ra készült.
2010. okt. 1. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!